8 trucuri rapide pentru a înlătura imperfecțiunile de pe suprafețele de lemn

Mobila din lemn este foarte frumoasă și rezistentă în timp. Totuși ea poate fi supusă unor deteriorări fie de la prea multă umezeală, fie de la prea mult soare și respectiv aspectul exterior se schimbă.

Mulți consideră că imperfecțiunile de pe lemn sunt foarte greu de restabilit sau costă prea scump. Noi vă vom demonstra contrariul. Iată 8 trucuri simple de renovare a suprafețelor de lemn. Rapid și fără produse chimice scumpe.

1. Înlăturați petele de apă de pe lemn cu jeleu de petrol

Petele de apă de pe masa de lemn arată foarte inestetic. O metodă de a îndepărta acele pete este să folosiți jeleu de petrol. Aplicați-l direct pe suprafață și lăsați peste noapte, apoi dimineața ștergeți cu o lavetă.

2. Cu ulei de cocos lemnul va arăta ca nou

Aplicați ulei de cocos pe lemnul decolorat și veți restabili culoarea inițială rehidratând lemnul. Aplicați un strat subțire și lăsați să stea aproximativ 5 minute, apoi lustruiți suprafața.

3. Acoperiți găurile cu scobitori

Resturile de lemn sunt un material perfect pentru proiectele de renovare, însă găurile din lemn pot fi inestetice. Pentru a reda un aspect natural, umpleți găurile cu scobitori, fixați-le și tăiați-le după mărime.

4. Folosiți fierul de călcat pentru renovarea marginilor 

Această metodă este eficientă pentru a renova chiar și piesele de mobilier antice. Este o soluție perfectă pentru restabili originalul, deși trebuie puțin efort. Aveți nevoie de bandă de placaj și un fier de călcat învelit cu folie de aluminiu. După ce ați potrivit placajul, folosiți un fier de călcat pentru a încălzi și a aplica placajul.

5. Îndepărtați zgârieturile cu oțet și ulei de canola

Amestecați 3/4 de pahar de ulei de canola și 1/4 de pahar de oțet. Amestecați bine și frecați bine această soluție în lemn. Lăsați să se usuce. La sfârșit nu trebuie să ștergeți uleiul.

6. Îndepărtați petele de apă cu maioneză

Dacă ați uitat să puneți cana fierbinte pe un suport și ați făcut o pată pe lemn, folosiți maioneza. Aplicați un strat subțire de maioneză și lăsați să se absoarbă aproximativ o oră. Apoi ștergeți pata de apă și maioneza cu o lavetă uscată.

7. Îndepărtați micile zgârieturi cu lac de unghii

Dacă masa din lemn are câteva zgârieturi, ele pot fi acoperite cu lac de unghii și șmirghel. Aplicați peste zgârieturi lac de unchii și lăsați să se usuce. Apoi folosiți un șmirghel fin pentru a netezi suprafața.

8. Folosiți uscătorul de păr

O altă soluție simplă pentru curățarea unei mese de lemn sau a unui scaun este folosirea uscătorului. Această metodă este eficientă pentru petele de apă mai evidențiate. Încălziți suprafața mesei, apoi ștergeți pata cu o lavetă înmuiată în alcool. Asigurați-vă că lemnul nu se încălzește prea tare pentru a evita decojirea acestuia.

Aceste trucuri vă vor ajuta să economisiți bani și să renovați suprafețele de lemn.

Sursa: Cooktopcove.com