8 trucuri care nu au legătură cu economisirea, dar care vă vor ajuta să trăiți bine, dar să cheltuiți mai puțin

În acest articol vă propunem câteva trucuri simple, cu ajutorul cărora veți înceta să cumpărături impulsive și și economisiți bani.

Nu împrumutați de la alții, împrumutați de la Dumneavoastră înșivă.

Prin aceasta avem în vedere un airbag financiar. În loc să cheltuiți prea mult, iar apoi să reduceți cheltuielile și să plătiți datoriile și împrumuturile, încercați să faceți exact invers. Reduceți cheltuielile, economisiți o anumită sumă de bani și, atunci când apar niște cheltuieli neprevăzute, utilizați banii economisiți.

Desigur, posibilitatea de a lua un împrumut are avantajele sale, dar având un airbag financiar, nu va trebui să plătiți dobândă.

Evitați să plătiți cu cardul.

Efectuați un experiment, încercați să plătiți doar în numerar timp de o săptămână sau chiar o lună. Vă garantăm că acest lucru vă va face să înțelegeți care este valoarea banilor și vă veți reduce cheltuielile.

Deoarece nu putem atinge banii virtuali, îi tratăm cu mai puțină responsabilitate.

Introduceți obiceiul „zero”.

Metoda „zero” va fi doar un început minunat. Puteți decide singuri câți bani veți economisi. Această metodă constă în faptul să puneți deoparte anumite sume nu prea mari: aveți, spre exemplu, 5345 de lei, puteți economisi 45 de lei sau chiar 345.

Nu mergeți la magazin flămând, furios și fără listă.

Este foarte important să nu mergeți la magazin flămânzi, deoarece veți avea tendința să cumpărați foarte multe produse. La fel nu se recomandă să faceți cumpărături atunci când sunteți tristă, deoarece riscați să cumpărați mai multe haine decât v-ați planificat.

Dacă va trebui, totuși, să mergeți flămânzi sau triști, atunci lista cumpărăturilor ar putea fi salvarea Dumneavoastră.

Analizați cu atenție produsele alimentare pe care le cumpărați.

Nu avem în vedere să consumați mai puține produse, dar de multe ori cumpărăm prea multe și apoi le aruncăm.

Gândiți-vă de două ori înainte de a cumpăra vreun lucru foarte scump.

Această regulă este foarte utilă. Se întâmplă adesea să vedem vreun pe care nu intenționam să-l cumpărăm, dar ne-a plăcut foarte tare. Și la final, cheltuim foarte mulți bani pentru un lucru inutil.

De aceea vă recomandăm, înainte de a vă cumpăra ceva, să vă spuneți în gând: „Voi decide mâine dimineața”. Acest lucru vă va ajuta să analizați dacă aveți nevoie de acel obiect.

Economisiți banii.

Dacă faceți parte din categoria persoanelor care nu renunță la serviciile pe care nu le utilizează, dar nu vă ajung bani, atunci ar trebui să începeți să fiți mai atenți. Chiar dacă ar putea fi vorba despre sume mici, atunci când le veți aduna, veți vedea că ați pierdut foarte mulți bani în zadar.

Lăsați banii să lucreze.

Deschideți un depozit la bancă sau investiți-i într-un imobil, spre exemplu. Dacă îi veți păstra la bancă, veți obține astfel și niște bani din dobândă.