8 trăsături ale vieții din Bangladesh, cu care nu toată lumea s-ar putea familiariza! 

Bangladesh este o mică țară asiatică, cu o densitate a populației foarte mare: câte 1.265 de persoane la fiecare kilometru pătrat. Pentru comparație: la noi această cifră este egală cu doar 9. Nu este o destinație explorată activ de turiști și puțini oameni știu cum este viața de fiecare zi în această țară.

Drag cititor, echipa noastră cu mare interes a aflat despre particularitățile vieții de zi cu zi din această țară îndepărtată. Sperăm că și dvs vă va fi interesant să le descoperiți!

1. În mod tradițional, femeile locale nu poartă lenjerie. 

Cu doar câteva decenii în urmă, majoritatea femeilor locale nu purtau deloc chiloți. Acum situația este oarecum diferită: multe doamne au preluat stilul de viață occidental și îmbracă în mod regulat lenjerie. Dar, când sunt acasă numaidecât se dezbracă de aceasta.

Locuitorii locali spun că părinții nu cumpără lenjerie pentru fete și în general, le insuflă un simț de sfială în legătură cu aceste articole de garderobă.

2. Ca urmare, nu pot folosi absorbante obișnuite. 

Conform poveștilor fetelor din Bangladesh, multe folosesc absorbante speciale cu curele. Pentru o femeie europeană, desigur, acest lucru este cam ciudat. Este acceptat ca parte a culturii locale asiatice.

3. Chiar și bărbații trebuie să se îmbrace mai modest. Iar de un costum de baie – nici gând!  

Bangladesh este o țară foarte conservatoare, iar majoritatea localnicilor sunt musulmani. În plus, nu există un flux mare de turiști aici și prin urmare, este neobișnuit ca băștinașii să vadă femei și bărbați pe jumătate goi. Chiar și costumele de baie pe plaje sunt inacceptabile: femeile din Bangladesh înoată îmbrăcate în hainele lor.

Dar, totuși, există un loc unde puteți îmbrăca bikini – în bazinele de pe teritoriul hotelurilor. În plus, puteți merge la o plajă specială, unde nu este nimeni și puteți să vă bronzați cu mare plăcere în costumul de baie preferat.

Nici bărbații nu poartă pantaloni scurți aici. Cert, nu este problema că nu poate să-și arate picioarele goale, ci în modul lor de gândire: aici, se crede că pantalonii scurți sunt haine pentru copii, iar adulții trebuie să poarte pantaloni.

4. Dacă sunteți obișnuiți cu confortul, această țară nu este pentru dvs.  

Pe de o parte, din cauza lipsei turiștilor, nu există fraude pe piețe sau în magazine comerciale. Puțini oameni vor mări prețul unui produs sau serviciu dacă vor vedea un străin.

Pe de altă parte, lipsa turiștilor înseamnă lipsa de confort. De exemplu, a ajunge de la un capăt la altul al țării este destul de problematic.

Drumurile sunt denivelate și în cea mai mare parte neasfaltate, iar condițiile pentru transportul oamenilor sunt intolerabile în cel mai bun caz. Deci, pentru a ajunge de la Dhaka la Dinajpur (unul dintre marile orașe din țară) cu autobuzul, veți avea nevoie de aproximativ 9 ore, iar cu mașina va dura 7,5 ore. Deși distanța dintre orașe este de doar 330 km.

Dacă nu sunteți gata să mergeți pe bare, să vă brânciți la cozi, să urcați într-un autobuz sau tren aglomerat și să depășiți bariera lingvistică, probabil, Bangladesh-ul nu este țara potrivită pentru dvs.

5. Traficul pe drumuri, în special în capitală, este extrem de lent. 

Pe drumurile din Dhaka, capitala Bangladesh-ului, un adevărat șoc îl așteaptă pe orice turist. Există o mulțime de mașini și alte vehicule aici și practic toți conduc aiurea. Trebuie să priviți cu atenție în jur, pentru a nu cădea sub roțile unui șofer nesăbuit.

Drept urmare, aici se formează deseori ambuteiaje. Puteți sta într-un singur loc ore întregi, fără a vă mișca măcar cu un centimetru înainte. Este foarte neplăcut. Din această cauză, de exemplu, pentru a ajunge la școală, copiii ies din casă la 5 dimineața, deși lecțiile încep la 8:30.

6. Catastrofele naturale pentru localnici reprezintă o chestiune obișnuită. 

Bangladesh este una dintre cele mai puțin sigure țări din lume când ne referim la dezastrele naturale. Catastrofele naturale sunt o chestiune obișnuită aici, dar prin natura lor sunt complet diferite: inundații, secete, tsunami, furtuni, tornade, grindină, alunecări de teren, etc. Din păcate, abundența dezastrelor are un impact puternic asupra economiei locale și asupra nivelului de trai al oamenilor în general.

7. Nu puteți bea apă de la robinet aici și nu este atât de ușor să găsiți apă filtrată. 

Apa de la robinet din Bangladesh este o cale directă către otrăvire. Iar obișnuitele coolere cu apă pentru turiști practic nu sunt în țară. Deci, cea mai bună cale de ieșire din situație este de a cumpăra apă minerală în supermarket. Mai ales atunci când intenționați să călătoriți în zone îndepărtate din Bangladesh.

Turiștii deosebit de aventuroși poartă cu ei un filtru special de apă sau, pur și simplu fierb apa de la robinet.

8. Magazinele locale au o cantitate inimaginabilă de bijuterii autentice, suveniruri și îmbrăcăminte. 

Piețele din Bangladesh sunt bogate în produse de artizanat. Aici se vând produse din lemn, picturi, covoare speciale respirabile (se numesc ”shital pati” și sunt întotdeauna reci la atingere), bijuterii din metale prețioase și scoici, etc.

Unul dintre cele mai renumite produse locale sunt perlele naturale. În comparație cu alte țări, în Bangladesh sunt foarte ieftine.

Ați îndrăzni să călătoriți în această țară? Așteptăm cu drag răspunsurile dvs.