8 tendințe de modă care s-au schimbat la 180 de grade în ultimii 20 de ani

Există senzația că în fiecare an ritmul vieții noastre se accelerează și tot ceea ce ne înconjoară se schimbă rapid. Au trecut doar 20 de ani de la începutul secolului XXI, iar viața noastră pare a fi de nerecunoscut: filmele, muzica, valorile și, desigur, moda s-au schimbat dramatic.

1. Rochie cu tocuri / Rochie cu adidași.

La începutul anilor 2000 nici cele mai îndrăznețe fashioniste nu se grăbeau să combine adidașii cu fuste sau rochii. Dar în ultima vreme observăm o creștere a popularității încălțămintei în stil sport. Karl Lagerfeld a fost cel care a adus modele în rochii și adidași pe podium.

2. Colanți colorați / Colanți negri mat.

Dresurile de plasă și cele colorate erau incredibil de populari acum 10 ani. De-a lungul timpului stiliștii au reușit să le convingă pe femei că dresurile sunt pentru a alungi vizual picioarele și nu un accesoriu strălucitor.

3. Păr lung / Păr scurt.

La începutul anilor 2000 părul lung era foarte popular. De-a lungul timpului moda pentru părul scurt a început să crească, iar astăzi nu veți surprinde pe nimeni nici cu un păr foarte lung, nici cu o tunsoare pixie.

4. Machiaj strident / Machiaj discret.

Motto-ul anilor 2000 suna astfel: „Mai multă culoare”. Acest lucru era valabil și pentru machiaj: rujul roz sau roșu, conturarea feței, o abundență de umbre și rimel – anume așa arăta machiajul perfect acum 5-10 ani.

La momentul actual machiajul pentru fiecare zi este unul minimalist.

5. Unghii foarte lungi / Lungime confortabilă.

Cu câțiva ani în urmă femeile preferau unghiile foarte lungi, chiar dacă nu erau comode. Unghiile ascuțite erau, de asemenea, în trend. În 2020 este la modă manichiura cu un design laconic și cu o lungime comodă.

6. Vopsirea părului cărunt / Naturalețe. 

Femeile au încercat întotdeauna să ascundă firele cărunte. Jennifer Lopez a recunoscut că a început a încărunți la vârsta de 23 de ani , dar a ascuns acest fapt, vopsindu-și rădăcinile părului.

La momentul actual părul cărunt a devenit o normalitate și nu este neapărat necesar să-l vopsim.

7. Îmbrăcămintea de marcă / Îmbrăcămintea obișnuită.

Fashinistele care visau să aibă haine de marcă erau gata uneori să poarte și falsuri.

Astăzi nu veți mai surprinde pe nimeni cu asemenea haine. De aceea chiar și unele vedete poartă haine obișnuite.

8. Tatuarea sprâncenelor / Sprâncenele naturale.

La începutul secolului XXI nu acordam o atenție atât de mare sprâncenelor noastre. Însă, la un moment dat, a existat un boom al machiajului permanent și multe femei au ales să-și tatueze sprâncenele. Era o soluție practică, deși nu arată prea natural. La sfârșitul anilor 2010 au început să fie la modă sprâncenele naturale, groase care, după cum putem observa, nu vor renunța curând la pozițiile lor.