8 indicii care îți arată că printre persoanele apropiate ție, este cineva care te invidiază!

Ar putea fi vorba despre o persoană despre care nici bănuiți!

Atunci când povestiți cuiva despre succesele Dumneavoastră, observați zâmbete sincere și admirație în ochii și pe chipurile lor. „Ce bine e când ai pe cineva drag alături cu care poți îți poți împărtăși bucuriile!” – vă gândiți. Dar s-ar putea întâmpla ca în spatele zâmbetului lor să se ascundă invidie și dispreț.

În continuare vă prezentăm 8 semne care indică că în anturajul Dumneavoastră ar putea fi o persoană invidioasă, despre care nici nu bănuiți:

1. Vi se aduc complimente nesincere.

KasparsGrinvalds / shutterstock.com / providr

Persoanele invidioase vă pot face multe complimente. Dar o fac oare cu sinceritate? Ar putea fi vorba despre o invidie, aceste persoane vor încerca mereu să se lingușească și să se gudure pe lângă Dumneavoastră.

2. Succesul Dumneavoastră nu este luat în serios.

RapeepatPornsipak / shutterstock.com / providr

Dacă veți obține succese remarcabile în anumite domenii, persoanele invidioase vor încerca să vă facă să credeți că ați avut pur și simplu noroc. „Oricine ar fi în stare să o facă! Nu este ceva ieșit din comun”, vor spune.

3. Își vor pune în evidență reușitele lor.

PetrenkoAndriy / shutterstock.com / providr

Persoanele invidioase nu uită de realizările lor. Își vor atribui succesele altor persoane, pentru care, cel mai probabil, ele nu au făcut nici un efort. Persoanele invidioase ar putea să vă strice dispoziția, vor încerca să vă eclipseze, apărând în centrul atenției tuturor, aceste persoane sunt chiar capabile să-și anunțe logodna chiar la nunta voastră.

4. Vă imită.

BlajGabriel / shutterstock.com / providr

Dar nu înseamnă că vă admiră. Dimpotrivă. Persoanele care sunt predispuse la invidie vă pot imita felul în care vorbiți sau stilul vestimentar. În așa mod ele se simt mai bine.

5. Concurează cu Dumneavoastră.

Elnur/shutterstock.com/providr

Aceste persoane tind să concureze, se străduiesc să obțină întâietate în orice, luptă constant pentru a obține putere și rezultate.

6. Se bucură de greșelile Dumneavoastră.

Pressmaster / shutterstock.com / providr

O persoană invidioasă se va bucura mereu atunci când nu veți reuși să faceți ceva sau dacă veți fi mustrat. Deși își pot ascunde foarte bine sentimentele, se vor bucura neapărat de insuccesele Dumneavoastră.

7. Vă vorbesc pe la spate.

Andrey_Popov / shutterstock.com / providr.com

Persoanele invidioase vă pot lăuda și admira, dar de îndată ce veți pleca, vor începe să vă bârfească. Astfel vor ajunge neapărat la concluzia că succesul Dumneavoastră nu este meritat și în general aveți legături, sunteți norocos, șeful vă apreciază prea mult, alții vă fac munca etc.

8. Vă urăsc fără motiv

AntonioGuillem / shutterstock.com / providr

Dacă cineva vă urăște fără nici un motiv, ar putea fi vorba despre invidie. Dar nu încercați să-i fiți pe plac persoanei invidioase, cel mai probabil că nu veți obține nimic și ar trebui să încercați să excludeți o astfel de persoană din viața Dumneavoastră.

Ați întâlnit astfel de persoane?