8 secrete de design: Casa dvs va arăta ca de pe coperta revistei!

Mergând prin unul din cel mai faimos magazin de mobilier din lume – IKEA, puteți observa că toate interioarele lor au o serie de caracteristici comune: sunt toate originale, bine organizate și incredibil de confortabile. Echipa noastră, drag cititor, a decis să se intereseze de tehnicile de organizare a interiorului scandinav, de care se folosesc designerii IKEA. Iată ce trebuie să faceți pentru a vă face casa să arate cât mai atractivă și unică, ca și cum ar fi de pe coperta unei reviste.

1. Alegerea culorii potrivite. 

1.1

Culoarea camerei schimbă vizual aspectul: de exemplu, datorită nuanțelor deschise, chiar și cel mai mic apartament va părea mai spațios. De curând, în multe case există o situație de ”50 de nuanțe de bej”. Da, această culoare pare aristocratică, dar mai există și alte opțiuni. Puteți alege de asemenea, culoarea albastră, lavandă, menta, diferite nuanțe de gri – toate acestea vor arăta nu mai puțin nobile și proaspete.

1.2 De exemplu, aici este un experiment cu nuanța gri.

2. Aranjați accente luminoase. 

2.1

Punctul culminant al interiorului dvs pot fi accentele luminoase pe fundalul unui design monofonic. Acestea pot fi perne, covoare, abajururi, picturi și altele. Accentul poate fi nu numai de culori aprinse, dar, de asemenea, exprimat prin modele geometrice, abstracte.

2.2

3. Nu vă fie frică de experimente. 

3.1

Să nu vă fie frică să experimentați nu numai cu mobilierul sau accesoriile, ci și cu lucrurile de bază, cum ar fi podeaua. Amintiți-vă că cu podeaua ”activă”, restul elementelor trebuie să fie mai mult sau mai puțin neutre, astfel încât totul să nu să se transforme într-un amestec prea extravagant.

4. ”Jucați-vă” cu spațiul.  

4.1

Puteți să ”vă jucați” cu dimensiunea camerei nu numai cu ajutorul culorii. De exemplu, oglinzile măresc vizual spațiul.

5. Alegeți o iluminare corectă. 

5.1

Cu cât mai multă iluminare, cu atât este mai bine. Puteți utiliza circuite de lumină complet diferite: lampă centrală, spoturi direcționale, lămpi de masă, lămpi de podea, etc.

6. Nu uitați de decor. 

6.1

Folosiți plante vii în interior. Acest lucru va adăuga prospețime oricărei încăperi.

6.2

Tot felul de accesorii sub formă de pături moi, ”blănuri”, perne decorative, picturi abstracte, postere, ceasuri minimaliste, ghivece simpatice cu plante, coșuri de răchită și boluri decorative cu fructe – toate acestea vor adăuga finețe interiorului și vor revigora camera.

7. Nu exagerați cu decorul. 

7.1

Cea mai bună alegere este tavanul tencuit și drept. Nu se potrivesc nici un fel de modele de stucuri și construcții stratificate!

8. Singurul lucru cu care puteți exagera este patul! 

8.1

Să știți: dacă dormitorul are un pat – acesta ar trebui să fie regal. În plus, folosiți pături, un număr mare de perne și un covor moale și pufos. Patul ar trebui să fie locul cel mai confortabil din casa dvs.

Ce trucuri folosiți dvs pentru un interior confortabil? Așteptăm cu drag comentariile.