8 secrete culinare care vă vor simplifica procesul de gătit și nu veți mai dori să mai mergeți la restaurant

Potrivit sondajelor o persoană petrece, în medie, 6 ore și jumătate pe săptămână în bucătărie și doar fiecare a treia persoană primește plăcere de la gătit. Datorită datorită acestor persoane aflăm tot mai multe detalii despre cum să aducem la perfecțiune bucatele noastre preferate.

1. Iată cum gătesc pastele italienii adevărați.

Chiar și prepararea pastelor are câteva nuanțe. Pentru a le fierbe se recomandă să luăm o cratiță de cel puțin 6 litri în care se toarnă mai multă apă, circa 3/4 din volumul total. În caz contrar pastele vor fi moi și lipicioase. Pentru pastele în sos nu se adaugă ulei în apă deoarece nu le va permite să absoarbă sosul.

Și, cel mai important, gătiți pastele cu aproximativ 1-2 minute mai puțin decât este indicat pe ambalaj după care puneți-le în sosul care fierbe și gătiți la foc mic. Veți rămâne uimiți de rezultat!

2. Crusta crocantă de pește se obține foarte ușor. 

Chiar și bucătarii profesioniști nu sunt întotdeauna capabili să obțină o crustă crocantă. Dar, în realitate, aceasta nu este cea mai dificilă sarcină. Este important să fim atenți și să ne înarmăm cu răbdare. Alegerea tigăii joacă, de asemenea, un rol important. Nu se recomandă să folosim tigăi antiaderente sau din fontă deoarece peștele nu se va rumeni ori va căpăta mirosuri și gusturi străine. Tigaia din oțel inoxidabil este ideală.

Încălziți uleiul la foc mediu spre mare până când se încinge, puneți peștele cu pielea în jos, în centrul tigăii și apăsați bine. Se va lipi, dar este în regulă. Acum trebuie să așteptați 3-4 minute. Lichidul va ieși, iar pielea va începe să se rumenească. Apoi întoarceți peștele și prăjiți-l pe cealaltă parte la foc mic.

3. Chiar și ouăle prăjite ascund unele secrete.

Pentru a obține niște ouă prăjite perfecte se recomandă să punem tigaia la foc mic cu puțin unt sau ulei. Ouăle se sparg foarte aproape de fundul tigăii pentru ca gălbenușul să nu se spargă.

4. Există o metodă bună de a curăța tigaia și de a găti, în același timp, sosul.

După prăjirea cărnii sau a legumelor rămâne grăsime și bucăți arse. Puține persoane știu că acestea pot fi folosite pentru a găti un sos delicios. Pentru aceasta se folosește o tehnică culinară – degresarea. Se toarnă o cană de lichid în vasul în care tocmai ați gătit (poate fi bulion de carne sau de legume) și se fierbe până devine dens.

5. Ciocolata fierbinte poate avea un gust și mai bun. 

Secretul constă în adăugarea unui praf de sare.

6. Ingredientul secret din sosul de roșii.

Și sosul de roșii ascunde un secret. Se prăjește ceapa tocată cu usturoi în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile și se gătește timp de 20 de minute. Apoi se adaugă ingredientul secret – acesta este untul care reduce aciditatea roșiilor și face sosul mai fin. Veți avea nevoie doar de 1-2 bucăți mici și – voila – sosul este gata.

7. Câteva sfaturi pentru a face ouă poșate.

Ouăle poșate se gătesc destul de greu. Jamie Oliver le recomandă bucătarilor începători să folosească folie alimentară care se pune pe fundul unui castron mic și se unge cu ulei. Apoi se sparg ouăle în această peliculă. Fierbeți apă într-o cratiță și apoi stingeți focul pentru o perioadă scurtă ca să dispară bulele. Puneți din nou la foc mic și fierbeți ouăle timp de 3-4 minute.

8. Înmuiați carnea de pui ca să fie mai fragedă. 

Puiul prăjit este preferatul chefului Markus Samuelsson care familiarizat cu toate nuanțele pregătirii acestuia. Unul dintre principalele secrete este că trebuie să înmuiați mai întâi carnea. Pentru a face acest lucru fierbeți 1 cană de sare în 2 căni de apă. Apoi adăugați încă 6 căni de apă rece, puneți puiul acolo și lăsați-l la frigider timp de o oră și jumătate.