8 secrete care vă vor ajuta să obțineți haine la modă fără a cheltui mulți bani

În fiecare an se aruncă mii de tone de textile. Pentru un consum rațional multe persoane încearcă să cumpere cât mai puțină îmbrăcăminte. Și într-adevăr, pentru a ne actualiza ținutele nu este necesar să alergăm la magazin pentru a ne cumpăra haine din cele mai recente colecții. Pentru aceasta trebuie doar să ne analizăm atent garderoba.

Următoarele idei vă vor ajuta să arătați minunat, fără a cheltui prea mulți bani pe îmbrăcăminte.

Înlocuiți nasturii și fermoarele.

Pentru ca hainele noastre să pară noi, scumpe și frumoase este suficient să schimbăm accesoriile. Înlocuiți nasturii de plastic cu nasturi de os, ceramică sau metal, iar fermoarele galbene cu cele de metal alb sau cu fermoare ascunse. O idee foarte bună ar fi să căutați nasturi în piețele de vechituri.

Încercați ținutele monocrome.

Ținutele într-o singură culoare sunt elegante. Nu este de mirare că asemenea ținute apar frecvent la prezentările de modă. Pentru a vă asigura că ansamblul monocrom nu arată plictisitor, diluați-l cu accesorii sau alegeți stofe cu texturi diferite.

Combinați haine din diferite anotimpuri.

Nu este necesar să vă cumpărați haine în fiecare sezon, puteți crea ținute noi din îmbrăcămintea pe care o aveți în garderobă. O rochie de vară, spre exemplu, se va încadra perfect în garderoba de toamnă-iarnă, iar o rochie de tip cămașă poate fi purtată în locul unui cardigan.

Nu uitați de importanța accesoriilor.

Chiar și cea mai plictisitoare ținută poate fi transformată cu ajutorul accesoriilor. Nu trebuie să cumpărați tot felul de inele, pandantive sau brățări. Încercați să combinați ceea ce aveți deja.

O idee interesantă ar fi să purtați cercei asimetrici, un cercel poate fi mare, iar al doilea foarte mic. O altă idee ar fi să vă prindeți părul cu o eșarfă sau cu o panglică de catifea sau de satin.

Transformați piesele vestimentare de bază.

Un tricou simplu poate fi actualizat folosind vopsele acrilice.

Vopsiți hainele.

Vopsiți hainele uzate sau decolorate folosind colorant pentru stofe. Puteți alege unul universal sau special pentru lână, bumbac, denim, sintetice etc.

Puteți vopsi nu numai hainele, dar și încălțămintea; există spray-uri speciale care vă vor ajuta să vă reînnoiți pantofii preferați.

Oferiți-le hainelor o nouă șansă.

Nu aruncați hainele roase sau pătate, dar încercați să le reparați. Cea mai simplă metodă este să cumpărați, din magazinele specializate, diferite aplicații și să le coaseți. O altă idee este să brodați cu fire sau cu mărgele, iar găurile și petele de pe un tricou pot fi ascunse, de exemplu, cu ajutorul unui buzunar.

O altă metodă ar fi să folosiți înălbitor. Împăturiți haina, fixați-o cu benzi elastice și stropiți-o cu înălbitor. Nu uitați de măsurile de siguranță, lucrați într-o zonă bine ventilată și folosiți mănuși.

Împrieteniți-vă cu acul și ața.

Pentru început puteți doar să ajustați hainele care s-au lărgit, să înlocuiți fermoarele rupte, să transformați o rochie într-o fustă etc.

Câteva sfaturi utile.

— Mergeți la o piață second-hand unde veți putea găsi piese vestimentare de bază, accesorii etc.

— Mergeți la un târg sau organizați unul împreună cu prietenele pentru a face schimb de haine și accesorii.

— Scotociți prin garderoba soțului unde veți găsi, cu siguranță, cămăși, cardigane, pulovere supradimensionate.

— Încercați să tricotați.

— Studiați cu atenție garderoba bunicii sau a mamei. Veți găsi, cu siguranță, haine foarte bune, pe care le-ați putea actualiza.

— Nu cumpărați articole super trendy. Mai bine investiți în haine de bază, pantofi sau genți de calitate.

— Creați diferite tipuri accesorii: brățări sau mărgele, tricotați o căciulă dintr-un pulover vechi etc.