8 secrete ale unui designer suedez, care vor face locuințele noastre și mai confortabile

Tot mai multe persoane preferă simplitatea, frumusețea și confortul scandinav.

Să vedem care sunt regulile de bază ale acestui stil.

Minimalismul.

Înainte de a începe amenajarea unei camere va trebui să țineți cont de dimensiunile acesteia și de funcționalitatea dorită. Cu mai veți avea mai puține lucruri, cu atât va fi mai ușor să mențineți ordinea și veți avea mai mult spațiu. Optați pentru un mobilier multifuncțional, spre exemplu o masă, care se află între pat și canapea poate fi folosită drept loc suplimentar pentru ședere.

Lumina naturală.

Încercați să profitați la maximum de lumina naturală. Pe lângă aceasta zonele iluminate joacă un rol foarte mare în percepția locuinței.

Diferite tipuri  de lămpi vor distribuie lumina în funcție de necesitățile Dumneavoastră.

Utilizarea eficientă a spațiului.

Pentru a avea o locuință confortabilă și elegantă, va trebui să aveți un sistem de depozitare potrivit, iar elementele decorative realizate din materiale naturale, cu texturi frumoase, vă vor ajuta să obțineți un interior elegant și frumos.

Baia poate fi decorată, spre exemplu, cu diverse accesorii de culori mai închise, ceea ce va crea o senzație de confort. Principalul lucru, în acest caz, este să alegeți culoarea și mobilierul potrivit. În același timp trebuie să țineți cont că o cameră de culoare albă cu accente colorate va părea mai spațioasă decât una în culori închise.

Diferite texturi.

Atmosfera relaxată a minimalismului scandinav poate fi realizată prin mobilier, texturi și accesorii. Alegeți materiale naturale, ceramică, lenjerie, lână, care vor aduce confort casei. Acordați atenție și lemnului, pielii și pietrei, care sunt foarte rezistente și „îmbătrânesc” frumos.

Pentru a crea un interior frumos nu este neapărat necesar să folosiți culori aprinse.

Nu ezitați să folosiți nuanțele deschise și calme, care vă vor ajuta să obțineți un interior primitor. Nuanțele gri-albastru, gri-verde și maro pot fi nespus de frumoase, dacă veți ști cum să le încadrați în amenajarea locuinței. Puteți adăuga, pentru contrast, și negru.

Detalii interesante.

Pentru ca stilul locuinței Dumneavoastră să fie uni, optați pentru detalii neobișnuite, cum ar fi, spre exemplu, un blat din marmură, care va adăuga o notă de lux interiorului. Puteți vopsi taburetele într-o altă culoare, depinde doar de imaginația Dumneavoastră!

Obiectele decorative.

Utilizați spațiile închise pentru a depozita diferite obiecte care nu se încadrează în interiorul locuinței. Iar obiectele de decor ar fi mai bine să le grupați în funcție de tipul lor ori să creați o compoziție interesantă din ele.

Nu este necesar să cheltuiți prea mulți bani pentru a avea o locuință confortabilă.

Culorile pot schimba interiorul și percepția locuinței noastre. Cel mai mare efect îl poate avea vopsirea pereților. Mobilierul și tablourile vor fi percepute într-un mod complet diferit.