8 reguli pe care frizerii au început deja să le neglijeze, dar nouă ne e teamă să le încălcăm

Tendințele modei distrug fără milă regulile de frumusețe pe care femeile din întreaga lume le respectă de zeci de ani. Până nu demult se credea că doamnele adulte trebuie să poarte doar tunsori scurte, cele cu părul roșcat nu ar trebui să poarte ruj roșu și să renunțăm la părul cărunt.

Iată care reguli nu mai sunt deja actuale.

1. Părul lung este doar pentru tinere.

Da, într-adevăr părul devine mai subțire odată cu vârsta. Dar, pentru a obține o coafură frumoasă, trebuie doar să adăugați volum.

2. Rujul roșu nu este pentru femeile roșcate. 

Femeile roșcate optau, până nu demult, pentru ruj în nuanțe neutre, pentru a nu crea o disonanță de culoare. Acum aleg cu îndrăzneală rujuri aprinse și arată uimitor.

Secretul combinației potrivite este foarte simplu: nuanța buzelor ar trebui să fie mai bogată decât culoarea părului, iar machiajul ochilor și culoarea fardului de obraz să fie în nuanțe mai calme.

3. Bretonul trebuie să fie drept.

Au trecut vremurile în care bretonul era neapărat drept. Acum este suficient să aplicați loțiune pe bretonul umed, să-l aranjați pe o parte și să-l lăsați să se usuce de la sine. Acest lucru va crea o curbă care vă încadrează în mod natural fața.

4. Nu se poate ieși din casă cu părul ud.

Sfatul de a usca bine părul înainte de a ieși din casă nu mai sunt actual. Stiliștii consideră că parul ud se coafează mult mai ușor și, pe lângă aceasta, strălucește frumos. Produsele speciale de styling vor ajuta la menținerea efectului părului umed pentru o perioadă mai lungă.

5. La un eveniment festiv coafura este obligatorie.

Coafurile ușoare sunt, la moment, potrivite pentru orice ocazie. Vă puteți face niște bucle sau pur și simplu să vă îndreptați părul.

6. La birou nu se permite părul vopsit în culori aprinse.

Poate că, în majoritatea cazurilor, părul vopsit în culori aprinse rămâne în afara codului vestimentar de birou. Însă tot mai multe companii le permit angajatelor să experimenteze.

7. Părul cărunt ne îmbătrânește.

În 2020 părul cărunt a cucerit lumea modei. Tot mai multe femei aleg să poartă păr cărunt sau îl vopsesc în nuanțe de gri.

8. Rădăcinile crescute sunt un motiv pentru a vopsi părul. 

Calitatea părului este mai importantă decât culoarea. Stiliștii au înțeles de mult timp acest lucru și folosesc în mod activ tehnici de colorare mai blândă pentru a-i permite părului să se refacă. Iar șampoanele și balsamurile tonice ajută la menținerea culorii mai mult timp.

Ce părere aveți despre aceste tendințe?