8 reguli moderne de purtare a șosetelor, pe care mulți le încalcă fără să știe

Deși am putea avea impresia că șosetele nu sunt foarte importante, în realitate nu este chiar așa. Dacă nu ținem cont de niște reguli, acest articol vestimentar ne poate ruina întreaga ținută.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute vă propunem în continuare un scurt ghid care vă va ajuta să alegeți șosetele corespunzătoare.

Șosetele au și funcția de accesoriu.

Dacă sunt la vedere, trebuie să le alegeți cu mai multă atenție, deoarece sunt un accesoriu cu drepturi depline, care poate îmbunătăți sau distruge întreaga imagine. Pe lângă faptul că nuanța șosetelor trebuie să se combine cu cea a pantofilor, acestea trebuie să fie potrivite și situației.

Încălțămintea deschisă se poartă uneori cu șosete.

Se recomandă ca aproape toată încălțămintea să fie purtată cu șosete. Excepție face doar cea pentru plajă. Șosetele vă vor proteja picioarele de bătături, iar picioarele nu vor transpira atât de abundent. Chiar dacă ne pare ciudat să purtăm sandale cu șosete, David Beckham și Justin Bieber au distrus acest stereotip cu exemplul lor.

Același lucru este valabil și pentru stilul feminin. Purtarea sandalelor cu șosete este o tendință modernă, care pune accent pe confort și igienă. Multe vedete, precum Katy Perry și Rihanna, nu se sfiesc să poarte șosete cu pantofi cu toc.

Șosetele din nailon de culoarea pielii strică imaginea.

Multe femei preferă șosetele de nailon de culoarea pielii pentru a-și proteja picioarele, însă experții nu o recomandă deoarece șosetele bej par inestetice. Pentru încălțăminte acoperită este mai bine să alegeți modele realizate din materiale naturale.

Șosetele colorate se poartă cu îmbrăcăminte în tonuri neutre.

Dacă alegeți o pereche de șosete colorate și știți că acestea vor fi vizibile, atunci ar fi bine ca ținuta să fie discretă, într-o culoare neutră. Este important să ținem cont de faptul că astfel de șosete vor atrage atenția asupra noastră, de aceea ar fi bine ca hainele să arate impecabil.

Șosetele trebuie să se aranjeze perfect pe picior.  

Nu se recomandă să îndoiți partea de sus a șosetelor, deoarece riscați să păreți neglijenți. Puteți face excepție doar când le purtați cu bocanci.

Pentru fiecare tip de încălțăminte există o anumită lungime de șosete. 

Șosetele de lungime medie sunt universale, modelele până la gleznă se poartă cu adidași, iar tălpicii cu mocasini. Șosetele lungi se poartă cu pantofi în stil clasic. Bărbații trebuie să țină cont de următoarea regulă: dacă purtați cravată, atunci șosetele trebuie să ajungă la gambe.

Pe vreme rece gleznele trebuie ascunse.

De câțiva ani observăm, chiar și în sezonul rece, tineri cu gleznele descoperite, ceea ce este deosebit de periculos. Șosetele scurte trebuie înlocuite cu cele de lungime medie. Șosetele colorate vă vor ajuta să obțineți un look stilat și proaspăt.

Adidașii albi sunt foarte versatili în secolul 21, dar trebuie să alegeți perechea potrivită de șosete pentru ei. 

Adidașii albi se încadrează în orice stil: romantic, de afaceri, sportiv. Dar cu o singură condiție: dacă alegeți șosetele potrivite. Dacă mergeți la o întâlnire sau la un interviu, alegeți șosete albe. Pentru o plimbare purtați șosete colorate. Iar dacă purtați un costum negru de afaceri, atunci ar fi bine să purtați șosete negre cu adidași albi.