8 reguli de siguranță pe care fiecare copil ar trebui să le cunoască, astfel încât nimeni să nu-i facă rău.

Aveți grijă de siguranța copiilor dvs!

În vremurile noastre agitate, este foarte important să învățăm copiii regulile esențiale de siguranță și securitate.

Ei trebuie să înțeleagă că nimeni nu trebuie să-i atingă sau să-i forțeze să facă ceea ce ei nu-și doresc. Dar cum să le explicăm aceste lucruri astfel încât să nu-i speriem?

Există anumite reguli, care ajută copiii să învețe cum să evite contactul nedorit.

1. Explicați copilului că propriul lor corp le aparține şi nimeni nu are voie să-i atingă fără voia lor.

2. Învățați copilul numele tuturor părților corpului ei, în special a zonelor intime ale corpului, desigur în limbajul corespunzător vârstei copilului.

3. Copiii au dreptul să refuze un sărut sau o atingere chiar de la persoanele pe care le iubesc.

4. Învățați copiii să spună „nu” imediat și ferm, la orice contact fizic nepotrivit pentru a evita situațiile periculoase.

5. Copiii nu disting întotdeauna atingerile potrivite de cele inadecvate.

Explicați-le că trebuie să comunice imediat unui adult în care au încredere despre o atingere inadecvată.

6. Copiii sunt inocenți, iar asta îi face să aibă încredere în ceilalți. Acțiunile sub pretextul că „va fi secretul nostru” este o tactică răspândită din parte celor care intenționează să facă rău unui copil. Prin urmare, este foarte important să învățăm copiii diferența dintre secretele bune și cele rele, precum și să creăm o atmosferă de încredere.

Orice secret care le provoacă depresie, disconfort, frică sau disperare este un secret „murdar”, care nu poate fi ținut în taină.

7. Explicați copiilor, că nu trebuie să ajute niciun adult fără permisiunea părinților. Un adult trebuie să ceară ajutorul altui adult, nu a copiilor.

8. Explicați copiilor că este rău când cineva le cere să le atingă sau să se uite la părțile intime ale corpului.

Copiii dvs ar trebui să fie conștienți de faptul că pot vorbi cu părinții lor despre orice preocupări pe care le au. În familie trebuie să existe o regulă de aur – copii trebuie să le spună părinților absolut totul, cine le dă cadouri, cine le cere să păstreze un secret sau încearcă să-și petreacă timpul cu ei în particular.

Învățați copilului aceste reguli simple în ceea ce privește contactul cu persoanele străine: să nu intre niciodată în mașina unui străin, să nu accepte cadouri sau invitații de la persoanele pe care nu le cunosc.

Sunt reguli prețioase! Aveți grijă de copiii dvs!