8 reguli de purtare a șosetelor pe care mulți le încalcă fără să știe

S-ar părea că nu există în imaginea noastră un detaliu mai simplu și mai neînsemnat decât șosetele, nu este chiar așa.

Există câteva reguli de care ar fi bine să ținem cont.

Șosetele sunt și accesoriu.

Dacă șosetele sunt la vedere, ar trebui să le alegem cu atenție, deoarece sunt un accesoriu cu drepturi depline, care poate îmbunătăți ori strica întreaga imagine. Nu este suficient ca șosetele să se combine cu pantofii, ci și să se potrivească cu situația.

Sandalele pot și uneori chiar trebuie să fie purtate cu șosete.

Aproape toată încălțămintea poate fi purtată cu șosete. Excepție face încălțămintea de plajă. Șosetele vă vor proteja picioarele și, datorită lor, încălțămintea va rezista mai mult deoarece o protejează de transpirație. Caricatura bărbatului în șosete și sandale, ridiculizat de ani de zile, a rămas în trecut. David Beckham și Justin Bieber distrug acest stereotip prin exemplul lor.

Același lucru este valabil și pentru stilul femeilor, tot mai multe fashioniste aleg să poarte sandale și pantofi cu șosete. Multe vedete, precum Katy Perry și Rihanna, au optat pentru această tendință.

Șosetele de nailon de culoarea pielii strică imaginea.

Șosetele bej arată inestetic. Iar pentru încălțămintea închisă este mai bine să șosete din materiale naturale. Prin urmare, șosetele de nailon de culoarea pielii sunt potrivite doar pentru a măsura încălțămintea.

Ciorapii colorați se poartă cu haine în tonuri neutre.

Dacă șosetele colorate vor fi vizibile, atunci celelalte articole vestimentare ar trebui să fie discrete. Este mai bine să alegeți pantaloni într-o culoare neutră sau blugi de culoare închisă. Este important să rețineți că șosetele colorate vor atrage o atenție sporită asupra imaginii, de aceea hainele trebuie să arate perfect.

Șosetele trebuie să se aranjeze perfect în jurul piciorului.

Nu este recomandat să îndoiți partea superioară a șosetelor, acestea trebuie să se aranjeze perfect în jurul piciorului. O excepție este posibilă numai pentru șosetele groase în combinație cu bocanci.

Șosetele de o anumita lungime sunt pentru diferite tipuri de încălțăminte. 

O persoană care are grijă de aspectul său alege anumite șosete pentru fiecare tip de încălțăminte. Modelele de lungime medie sunt universale și se poartă cu orice tip de încălțăminte. Cele până la glezne se poartă cu adidași. Tălpicii de bumbac vor fi ascunși sub mocasini. Iar cele până la genunchi se vor purta cu pantofi și haine de birou. Pentru bărbați există următoarea regulă: dacă purtați cravată, atunci șosetele trebuie neapărat să ajungă până la gambe.

Pe vreme rece gleznele ar trebui să fie ascunse.

De câțiva ani încoace sunt la modă pantalonii scurtați, care se poartă în orice anotimp. Și observăm tot mai multe persoane cu gleznele dezgolite, deși este periculos. În sezonul rece nu trebuie să existe spațiu între încălțăminte și pantaloni; șosetele scurte trebuie înlocuite cu cele de lungime medie.

Adidașii albi sunt în top în secolul XXI. Dar trebuie să alegem corect șosetele. 

La moment aproape toată lumea poartă adidași albi, care se potrivesc oricărui stil: romantic, business ori casual. Dar cu o condiție: să alegem șosetele potrivite. Dacă mergeți la o întâlnire sau la un interviu, purtați șosete albe, iar pe cele colorate lăsați-le pentru a merge la plimbare. Și dacă purtați costum negru business, ar fi corect să purtați șosete negre cu adidași albi.