8 reguli de etichetă din trecutul îndepărtat, pe care, din anumite motive, le respectăm în continuare

Majoritatea popoarelor antice aveau reguli de conduită, dar eticheta și-a atins apogeul, probabil, în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. Unele reguli ale curții de la Versailles ajungeau până la absurditate. Pentru a intra în dormitorul regelui curtenii erau nevoiți să zgârie ușa cu unghiile până când li se permitea să intre. Din fericire regulile se schimbă, reflectând noile cerințe ale societății.

Dar există și reguli de demult pe care continuăm să le respectăm.

Trebuie să scoateți căciula când sunteți în interior.

Cu câteva decenii în urmă purtarea căciulii în interior era considerată inacceptabilă pentru bărbați, dar acceptabilă pentru femei. Dar se pare că această regulă nu mai este actuală, deoarece observăm tot mai mulți bărbați care preferă să stea cu capul acoperit. Alegerea vă aparține.

Evitați să discutați despre politică și religie.

Politica și religia provoacă cele mai multe controverse din societate. Din acest motiv mulți cred că aceste subiecte sunt tabu. Pe de altă parte, potrivit experților, nu există subiecte tabu. Nu contează despre ce vorbim, ci cum o facem. Dacă sunteți capabil să purtați o discuție civilizată chiar și pe astfel de subiecte delicate, o puteți face.

Bărbatul trebuie să plătească nota la restaurant.

Această regulă s-a schimbat de-a lungul anilor. Expertul în etichete Emily Post consideră că trebuie să plătească inițiatorul și nu contează dacă este bărbat sau femeie. Cu toate acestea trebuie să fiți extrem de atenți ca să nu vă jigniți partenerul. Pentru a evita situațiile jenante este mai bine să discutați în prealabil.

Evitați să vorbiți despre realizările Dumneavoastră.

Până nu demult era necuviincios să se vorbească despre propriile realizări. Dar, odată cu apariția rețelelor sociale, zicala „Modestia îl înfrumusețează pe om” a fost dată uitării.

Îmbrăcămintea sport doar la sală. 

Deși aceasta a fost inițial inventată pentru sport și, conform etichetei, se folosea strict pentru acest scop, de-a lungul timpului, datorită comodității, a fost inclusă și în ținutele de fiecare zi. Acum, de exemplu, este la modă să combinați rochii feminine cu adidași.

Nu se poartă rochie albă la a doua căsătorie.  

Până nu demult se credea că rochia pentru a doua nuntă nu trebuie să fie albă deoarece nu mai poate simboliza puritatea. Dar această tradiție a fost dată uitării și miresele își aleg ținuta fără a ține cont de niște reguli învechite.

Cadoul de nuntă trebuie să acopere cheltuielile mirilor pentru masa de la restaurant.

Această regulă nu mai este actuală. Alegeți un cadou care să le placă mirilor și, cu siguranță, nu veți da greș.

Nu se cuvine să țineți coatele pe masă.

O altă regulă care, conform experților, își pierde din actualitate. Nu puneți coatele pe masa pe care se află mâncare. Dacă mâncați singur sau cei prezenți au terminat de mâncat, atunci nu este nimic în neregulă să puneți coatele pe masă.

Care dintre aceste reguli continuați să le respectați?