8 reguli de etichetă care ne vor transforma dintr-o femeie obișnuită în Lady

În societatea modernă regulile de comportament au fost modificate.

Bunele maniere nu mai sunt doar pentru regine și prințese. De aceea este foarte important să le cunoaștem pentru a nu nimeri în situații jenante.

1. Nu-l va ruga pe bărbat să-i țină ori să-i ducă poșeta.  

O adevărată doamnă nu-l va ruga pe bărbat să-i ducă poșeta. Acest accesoriu face parte din categoria articolelor personale care nu se dau nimănui.

2. Nu se va sprijini pe speteaza scaunului.

O doamnă nu uită niciodată de faptul că postura corectă este foarte importantă. Este foarte important să nu se sprijine pe speteaza scaunului și să stea drept, cu genunchii lipiți, iar spațiul dintre corp și marginea mesei ar trebui să fie egal cu distanța de la încheietura mâinii până la vârful degetelor.

3. Nu va evita munca fizică.

O adevărată doamnă nu va evita munca fizică. Pe timp de război, spre exemplu, reprezentantele caselor regale lucrau în spitale.

4. Nu va uita de regulile machiajului.

O doamnă nu va combina niciodată farduri întunecate de ochi cu un ruj roșu. Acestea sunt admise doar separat, se va alege un accent.

5. O doamnă adevărată se va respecta pe sine și timpul său.

Vă puteți permite să-i întâlniți pe oaspeții neinvitați în halat de baie și cu bigudiuri în păr ori să încercați trucul unei doamne britanice. Când avea oaspeți neinvitați, femeia își punea pe cap o pălărie și își lua umbrela. Dacă oaspetele îi era pe plac, îi spunea: „Tocmai am venit!” Dacă nu, exclama: „Ce păcat, trebuie să plec!”

6. Nu va pune telefonul pe masă.

O doamnă modernă nu va pune niciodată telefonul pe masă atunci când se va afla în locurile publice.

7. Nu va ține mâinile la talie.

Această poziție nu se potrivește deloc unei doamne. Puneți mâinile palma peste palmă, este o poziție rezervată, care corespunde codului bunelor maniere.

8. Nu va reacționat, dacă nu-i va fi pronunțat numele. 

O doamnă nu va reacționa niciodată când va auzi„Hei!” în timp ce merge pe stradă.