8 plante de cameră cu proprietăți vindecătoare, care te vor face să-ți recapeți forțele

Plantele de cameră reprezintă un izvor nesecat de energie pentru orice încăpere. Acestea sunt întruchiparea naturii vii în casa ta, întrucât sunt înzestrate cu un înalt nivel energetic. Motiv pentru care în nici o casă nu trebuie să lipsească florile de cameră.

Florile înfrumusețează orice încăpere, iar privindu-le trăim o stare de relaxare și, în același timp, avem parte de nenumărate emoții pozitive. Plus la toate acestea, plantele de cameră purifică oxigenul din încăperi și absorb dioxidul de carbon, ceea ce nu sunt fapte deloc neglijabile.

Plantele care au frunze catifelate cu marginile rotunjite aduc mult mai multe fluxuri de energie pozitivă decât cele care au frunze cu vârfuri ascuțite.

Plantele care posedă o câmp energetic pozitiv sunt: ferigile, diferitele soiuri de ficuși, cyclamenul, begonia, mușcatele, etc.

Plantele care emană energie negativă sunt: iedera, Philodendron cu frunza ruptă, etc.

Copacii decorativi, precum diferite soiuri de ficuși influențează pozitiv asupra stării de bine a locatarilor.

Dacă ai în casă plante cu frunze ascuțite, nu este indicat să le ții în dormitor. Locul potrivit pentru aceste plante va fi salonul.

1. Geranium

Mai este numită și mușcată englezească, și poate fi întâlnită la aproape fiecare fereastră. Această plantă te poate ajuta să scapi de insomnie. La sigur, nu o singură dată ai simțit mirosul specific de mușcată. Acest miros are proprietăți antibacteriene. Mușcata englezească îl va ajuta pe proprietarul său să se simtă mai vioi și mai plin de energie. Datorită mirosului ei, în casa ta vor fi mai puține insecte. Se consideră că într-un apartament în care sunt mușcate, nu vei întâlni niciodată gândaci de bucătărie.

2. Lămâiul de apartament

Această plantă posedă multiple energii pozitive. Coroana copacului este extrem de aromată și are proprietăți vindecătoare. Lămâiul de apartament este un excelent purificator al aerului din încăpere.

3. Menta de ghiveci

Această plantă se remarcă printr-un miros caracteristic și puternic. Mirosul de mentă acționează asupra organismului uman în calitate de calmant natural. Menta posedă o multitudine de proprietăți benefice: ameliorează durerea, înlătură inflamațiile, ajută organismul să se revigoreze. Această plantă este recomandată angajaților de oficiu.

4. Pelinul

Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile pelinului și, din ignoranță, nimicesc această plantă. Este extrem de benefică pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa poftei de mâncare.

5. Iasomia și trandafirul

Aceste plante ne umplu cu energie. Influențează pozitiv circulația sangvină la nivelul creierului și contribuie la stimularea proceselor gândirii, fiind plantele potrivite pentru cei care au de dat examene și testări. De asemenea, sunt un remediu foarte eficient pentru persoanele cu predispoziție la stări depresive. Datorită acestor plante de cameră, capacitățile cognitive sporesc considerabil.

6. Rozmarinul

Este o plantă potrivită pentru persoanele ce au probleme respiratorii. Aroma rozmarinului te va încărca cu energie pozitivă pentru toată ziua.

7. Mușețelul

În pofida faptul că mușețelul nu se evidențiază prea mult prin calitățile sale estetice, acesta influențează pozitiv activitatea sistemului nervos central.

8. Cyclamenul

Este cadoul perfect pentru persoanele irascibile. Această plantă contribuie la ameliorarea stărilor cauzate de hipertensiune.

Acestea nu sunt nici pe departe toate plantele care au beneficii pentru aura energetică a omului. Îți recomandăm să cultivi în casa ta doar acele plante care îți asigură buna dispoziție și îți aduc doar emoții pozitive.

Pentru persoanele care petrec mult timp muncind la birou, se recomandă să aibă pe masa de lucru câteva plante de cameră. Aceste te vor proteja de energia negativă și îți vor bucura ochii.

Și buchetele de flori, de asemenea, posedă proprietăți energetice pozitive, însă de îndată ce au prins a se ofili, este cazul să fie aruncate pentru a evita efectul invers.