8 obiceiuri de zi cu zi pe care experții în etichetă ne recomandă să le dăm uitării odată pentru totdeauna

Societatea are cu o mulțime de reguli despre cum ar trebui să se comporte oamenii în locuri publice, de la restaurante și teatre până la magazinele alimentare. S-ar părea că măcar acasă ne putem relaxa și uita de aceste reguli, ar nu e chiar așa. Chiar și atunci când rămânem complet singuri merită să ne amintim de conduită.

Iată care sunt obiceiurile la care ar trebui să renunțăm:

Să bem direct din sticlă.

Există o părere că este urât să facem acest lucru și poate deveni obișnuință. Este mai bine să turnați băutura într-un pahar sau o ceașcă.

Să mâncăm în fața televizorului.

Multora le place sa mănânce în timp ce se uită la televizor, dar este mai bine să renunță la acest obicei deoarece riscăm să nu ne dăm seama cât de mult mâncăm.

Să folosim hârtia igienică în mod necorespunzător.

Uneori, în loc de șervețel sau batistă, folosim hârtia igienică pentru a ne sufla nasul sau pentru a ne șterge pe gură. Dar este greșit. Pentru a evita acest lucru, puneți la îndemână cutii cu șervețele.

Să purtăm pijamale vechi sau cu desene pentru copii.

Nu purtați pijamale vechi de bumbac sau cu imprimeu distractiv. Este mai bine să alegeți stofe delicate precum mătasea sau alte materiale fine în care vă veți simți minunat.

Să mergem la culcare fără a face duș.

Uneori sunt atât de obosiți încât nu mai avem chef să facem duș. Totuși, din punct de vedere al etichetei, acest ritual trebuie îndeplinit zilnic. Dacă este necesar, puteți face acest lucru de 2 ori pe zi.

Să folosim patul nu doar pentru a dormi.

Potrivit experților în domeniul etichetei patul este doar pentru somn sau relaxare. Nu se recomandă să aduceți mâncarea în pat, să vă faceți manichiură și pedichiură, să vă uitați la televizor, să lucrați ori să folosiți gadgeturi. Acest lucru este important pentru a separa zona de dormit și de odihnă de restul.

Să dormim pe o față de pernă din bumbac.

Ca si in cazul pijamalelor, optați pentru fețe de perna de mătase. Apropo, în acest fel veți avea mai puține riduri pe față iar părul va deveni mai mătăsos.

Să vorbim la telefon în timp ce suntem în toaletă sau în baie.

Toaleta și baia nu sunt cele mai bune locuri pentru discuții. Chiar dacă este o convorbire telefonică și persoana de la celălalt capăt al firului nu va vedea unde este interlocutorul său.