8 obiceiuri cotidiene care ne distrug treptat locuința

Toată lumea știe că nu se recomandă să lăsăm rufele în mașina de spălat.

Chiar dacă știm multe lucruri, uităm, de obicei, de ele și comitem aceleași greșeli când facem ordine în locuință sau folosim diferite metode care, deși par corecte, în realitate pot fi chiar periculoase.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le comitem în timp ce facem curățenie în locuință.

Preferați să măturați podeaua.  

Măturatul podelei este, pentru multe persoane, o metodă simplă și rapidă de a-și curăța locuința. Însă această metodă nu este deloc eficientă deoarece o parte din praf se ridică în aer și se așază pe mobilier, în timp ce cealaltă parte revine pe podea. Este mult mai bine și mai eficient să aspirați.

Utilizați tocătoare de plastic.

Există un mit precum că tocătoarele de plastic sunt mai igienice decât cele din lemn. Dar nu este așa. Chiar dacă lemnul absoarbe bacteriile, este, în același timp, un mediu distructiv pentru acestea. În timp ce tocătoarele de plastic sunt bune doar până când apar primele zgârieturi.

Spălați tocătoarele cu detergent de vase. 

Detergentul de vase curăță eficient resturile rămase pe suprafața tocătorului, dar zgârieturile și tăieturile conțin și ele resturi alimentare. De aceea se recomandă să dezinfectăm tocătoarele cu peroxid de hidrogen.

Turnați apa de la paste/orez și aruncați zațul de cafea în chiuvetă.

Zațul de cafea blochează, de obicei, canalizarea. Același lucru este valabil și pentru apa rămasă de la gătitul orezului sau al pastelor, deoarece lichidul lipicios se depozitează pe pereții țevilor și le blochează.

Uitați să trageți jaluzelele sau draperiile.

Nu uitați să faceți acest lucru, mai ales dacă locuința Dumneavoastră este în partea solară. Dacă doriți ca mobilierul și parchetul să arate bine cât mai mult timp, protejați-le de razele soarelui.

Imediat după utilizarea periei de toaletă o puneți în suport.

Acest lucru va contribui la înmulțirea și distribuirea activă a microbilor. Pentru a evita acest lucru se recomandă să o lăsați puțin să se scurgă între vasul de toaletă și capac.

Aruncați infuzia de ceai în toaletă.

Dacă faceți acest lucru în mod regulat, taninul care se conține în ceai va păta suprafața vasului de toaletă.

Pulverizați produsele de curățare direct pe suprafață.

Pulverizarea acestor produse direct pe suprafața mobilierului și a sticlei creează o peliculă subțire invizibilă care va acumula praful. Se recomandă să pulverizați pe o cârpă sau pe un burete.

Cunoașteți și alte secrete rapide și eficiente?