8 obiceiuri ale unei gospodine îngrijite. Cum să aveți o bucătărie mereu curată.

Curățenia la bucătărie este o muncă practic în zadar, mai ales dacă aveți o familie mare. Prepararea bucatelor, spălarea vaselor, curățarea murdăriei, resturilor de mâncare toate acestea se repetă zilnic, fără excepții. Uneori vă pare că este mult mai simplu să nu gătiți deloc.

Însă dacă veți deprinde anumite trucuri simple, atunci bucătăria dvs. va străluci de curățenie și veți avea mult mai mult timp liber pe care îl veți putea petrece după bunul plac sau cu cei dragi.

Cum să păstrați ordinea în bucătărie

1. Fiecare fel de mâncare este foaie curată

Înainte de a prepara mâncarea îndepărtați tot ce este de prisos de pe suprafața de lucru, din mașina de spălat vase și din chiuvetă. Faceți acest lucru întotdeauna, deoarece cel mai anevoios este să spălați munții de veselă.

Organizați-vă păstrarea produselor și a dispozitivelor la bucătărie. Montați diferite cârlige, șine și rafturi. Gătitul și curățenia vor fi mult mai ușoare, iar blatul curat se va transforma într-un teren de creare a capodoperelor culinare.

2. Curățenia este obligatorie

Există un principiu important pentru toți bucătarii profesioniști și toate gospodinele bune. Nu adunați dispozitivele și vesela murdară, spălați-o imediat și puneți-o la loc, ascundeți în frigider sau dulap mâncarea rămasă.

Deseori când gătim, avem și pauze – tigaia se încălzește, apa trebuie să fiarbă… În acest timp spălați, ștergeți și puneți la loc toate lucrurile. Desigur aveți nevoie de ceva timp, dar în schimb după luarea mesei nu veți fi prea împovărată.

3. Vas portativ pentru gunoi

Mulți producători de mobilă de bucătărie montează în blatul de bucătărie rezervoare speciale datorită cărora puteți scăpa mai ușor de resturi și firimituri, fără a murdări pardoseala și a pierde timp.

Dacă nu doriți să montați un rezervor în blat, faceți un mini coș de gunoi dintr-o sticlă de plastic sau o pungă de plastic. Cu acest truc veți economisi mai mult timp.

4. Preveniți murdărirea suprafețelor. 

Dacă apartamentul dvs. nu este dotat cu un sistem de ventilare puternic, iar modul preferat de gătit este prăjitul, atunci pe dulapuri și plafonul se va depune un strat de grăsime care se îndepărtează mai dificil. Pentru a preveni acest lucru acoperiți vasele cu un capac de protecție special.

Dacă vă este dificil să spălați de fiecare dată aragazul, acoperiți-l cu folie de aluminiu și majoritatea murdăriei va rămâne pe ea. Pentru a nu roade tăvile, obișnuiți-vă să gătiți în hârtie de copt sau pungi pentru cuptor, plus sunt folositoare.

5. Nu lăsați nimic în farfurie

Renunțați la colectarea mâncării rămase în frigider. Nu sperați că cineva va vrea să mănânce ultima lingură de ciorbă sau de smântână din borcan. Dintr-o bucățică mică de salam nu veți face o tartină reușită. Mâncați-o sau aruncați-o, astfel veți preveni mirosurile neplăcute, mucegaiul și infecțiile.

6. Lipiți abțibilduri

Toate produsele pe care le păstrați, trebuie să fie proaspete, de altfel acestea se vor transforma în gunoi care vă poate dăuna. Nu veți putea reține toate lucrurile pe care trebuie să le realizați, de aceea, scrieți pe un abțibild data preparării sau deschiderii unui produs și închideți liniștită frigiderul.

7. Masa, la fel, poate fi aspirată

Banalele fărâmituri sunt atât de neplăcute! Acum sunt pe masă, iar peste o clipă pe podea. O investiție foarte bună este mini aspiratorul.

8. Spălați vesela înainte de merge la culcare

Nu vă culcați, până nu veți spăla toată vesela. Faceți curățenie pentru a găti mai repede dejunul dimineața. Spălați neapărat și chiuveta.

Aceste obiceiuri simple, dar eficiente vă vor ajuta să pierdeți mai puțin timp la bucătărie.