8 obiceiuri ale miliardarilor pe care ar fi bine să le preluăm și noi

Un studiu recent a demonstrat faptul că, pentru a câștiga milioane nu este neapărat să fie foarte inteligenți, dar să fim ambițioși și puțin egoiști.

Aceste secrete ale miliardarilor ne-ar putea fi utile pentru ne realiza dorințele.

1. Milionarii se gândesc mai întâi la ei înșiși.

Cercetătorul german Rainer Zitelmann a decis să afle care sunt trăsăturile de caracter comune ale oamenilor foarte bogați și iată ce a descoperit: oamenii bogați sunt echilibrați, nu se lasă duși de emoții. În plus, milionarilor le place să comunice cu oamenii și sunt perseverenți în realizarea obiectivelor pe care le au. Dar au și un minus, sunt foarte egoiști deoarece se gândesc, în primul rând, la bunăstarea lor.

2. Nu stau întinși pe canapea în timpul liber.

În timp ce noi ne ocupăm de treburile casnice, cum ar fi curățenia și gătitul, cei bogați își petrec timpul pentru auto-dezvoltare.

Oamenii bogați citesc cel puțin 5,5 ore pe săptămână și petrec 2 ore la sală. Bogații lucrează cu 6 ore mai mult decât ceilalți angajați și dorm mai puțin.

3. Nu utilizează rețelele de sociale.

Aceștia sunt principalii consumatori ai timpului nostru, pe care l-am putea petrece în alt mod. Potrivit estimărilor autorului cărții „Millionaire Next Door” Sarah Fallot, milionarii petrec pe rețelele de socializare doar câteva ore pe săptămână. Spre deosebire de persoanele cu un venit mediu care petrec circa 14 ore săptămânal.

4. Le place să câștige bani, dar urăsc să cheltuiască. 

Diferența dintre persoanele bogate și cele cu venituri medii se poate afla după modul în care răspund la această întrebare simplă : „Ce vă place mai mult, să câștigați ori să cheltuiți?”

Oamenilor cu venituri medii le place să cumpere lucruri, iar adevărata pasiune a miliardarilor este de căuta noi modalități de a câștiga bani. În plus unele persoane foarte bogate trăiesc adesea destul de modest.

5. Se căsătoresc devreme și au mulți copii.

Conform statisticilor, 87% dintre cei mai bogați oameni de pe planetă se află într-o relație pe termen lung și sunt părinți a trei sau mai mulți copii. Sprijinul moral al rudelor și prietenilor îi ajută, probabil, pe oamenii de afaceri să se simtă în siguranță.

6. Lucrează în loc să meargă la petreceri.

Oamenii care conduc cu adevărat lumea au un stil de viață destul de modest. Pentru a câștiga și a acumula bani trebuie să renunțați la petreceri și să munciți din greu.

7. Nu se axează pe aspectul lor. 

Vârsta medie a celor mai bogați oameni de pe planetă este de 50-70 de ani. În plus, 40% dintre ei poartă ochelari și au chelie.

8. Își aleg cu atenție prietenii. 

Un studiu a constatat faptul că oamenii bogați își planifică cu cine să comunice și pe cine să includă în lista neagră. Oamenii de succes preferă persoanele pozitive, cu minte deschisă, optimiste și bogate.