8 moduri naturale de a curăța eficient gresia

Gresia murdară este probabil elementul care dăunează cel mai mult aspectului estetic al unei locuințe. În afara faptului că gresia murdară nu arată bine, ea creează și anumite probleme de igienă.

Curățarea gresiei și faianței cu detergenți speciali, care sunt plini de chimicale, nu este cea mai bună soluție. În asemenea caz trebuie să ventilați bine încăperile, fapt ce deranjează și nici nu este necesar, dat fiind că există niște alternative naturale.

Gresia poate fi curățată foarte ușor și eficient cu ajutorul unor produse pe care probabil le aveți deja în gospodărie. Redacția noastră a pregătit pentru dvs. 8 moduri în care puteți curăța gresia cu produse perfect naturale.

1. Bicarbonat de sodiu

Acest produs universal vă poate ajuta și în cazul gresiei. Dizolvați 1/2 de pahar de bicarbonat în 3 litri de apă și aplicați soluția cu ajutorul unui burete pe gresie și pe rosturi.

2. Oțet

Oțetul vă ajută în cazul în care gresia este chiar foarte murdară. Înmuiați un burete mai întâi în apă, apoi în oțet și ștergeți bine suprafețele murdare. Apoi presărați bicarbonat de sodiu pe gresie și frecați suprafețele cu ajutorul unei periuțe de dinți veche.

3. Peroxid de hidrogen

Această soluție este deosebit de eficientă dacă ați observat depuneri de mucegai pe gresie. Amestecați în proporții egale apă și peroxid de hidrogen de 3%. Turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplicați-l pe suprafața gresiei. Așteptați circa o oră, după care ștergeți gresia în mod obișnuit.

4. Sare

Sarea are proprietăți antibacteriale puternice, deci este o soluție perfectă pentru curățare și dezinfecție. Sarea va absorbi excesul de umiditate și mucegaiul. Presărați sare pe suprafețele murdare și ștergeți-le cu un burete umed. Lăsați totul așa peste noapte, după care puteți șterge gresia cu un burete umed curat.

5. Acid citric

Probabil cunoașteți că acidul citric în general are proprietatea de a deschide culoare lucrurilor cu care intră în contact. În afară de efectul estetic, curățarea gresiei cu acid citric va înlătura și mucegaiul. Pentru un efect și mai puternic amestecați acidul citric cu bicarbonat de sodiu și ștergeți suprafețele cu acest amestec.

6. Borax

Acest produs are o acțiune asemănătoare cu cea a bicarbonatului de sodiu și se utilizează în mod similar.

7. Curățare cu aburi

E drept curățarea cu aburi nu va restabili culoarea suprafețelor murdare, dar în schimb este o soluție foarte bună pentru dezinfecție și poate fi combinată cu oricare dintre metodele enumerate mai sus.

8. Săpun de Castilia

Săpunul de Castilia este produs integral din plante, deci nu conține chimicale nocive. Amestecați săpun lichid de Castilia cu apă și bicarbonat de sodiu pentru a curăța și dezinfecta gresia.