8 metode pe care le folosesc vedetele pentru a câștiga, fără ajutorul cuvintelor, afecțiunea celor din jur

Dacă doriți să convingeți rapid pe cineva, vorbiți pe un ton mai jos, deoarece are un efect mai puternic asupra celor din jur. În același timp nu trebuie să uităm de utilizarea pauzelor în vorbire și de schimbarea volumului vocii, concentrându-ne pe aspectele mai importante. Aceste lucruri le demonstrează celor din jur că sunteți sigur de ceea ce spuneți.

Iată care sunt secretele care îi ajută pe oamenii celebri să comunice eficient.

Nu se izolează de public.

Dacă puteți alege să vorbiți așezat sau în picioare, alegeți a doua opțiune, deoarece vă oferă posibilitatea să gesticulați și să influențați mai bine oamenii. În plus, este important să nu creați granițe între Dumneavoastră și public.

Demonstrează interes.

O simplă înclinare a capului ajută la câștigarea încrederii celor din jur. Acest gest arată că sunteți interesat de interlocutor sau de subiectul conversației. Dacă altcineva face acest gest, atunci încercați să înțelegeți ce l-a atras: trebuie să schimbați subiectul conversației. Dacă gestul persistă, atunci îl interesați Dumneavoastră și mai puțin subiectul despre care vorbiți.

Copiază gesturile.

Oglindirea creează o legătură mai puternică dintre Dumneavoastră și cealaltă persoană. Deși, de multe ori, oamenii repetă inconștient gesturile interlocutorului.

Comunică pe picior de egalitate cu toată lumea.

Cândva, pentru a saluta o persoană, oamenii își scoteau pălăria ori se plecau pentru a fi la același nivel cu interlocutorul. De aceea, pentru a demonstra o atitudine binevoitoare, trebuie să fim și noi la același nivel cu interlocutorul. Multe vedete recurg la acest gest simplu, dar eficient. Dacă observați o persoană, ridicați-vă imediat de pe scaun și, în timp ce o salutați, încercați să stabiliți un contact vizual. Dacă vorbiți cu un copil, așezați-vă pentru a fi la nivelul lui.

Țin geanta, paharul și alte obiecte în mâna stângă.

Mika Mayer, specialist britanic în regulile de etichetă, notează că, atunci când intră într-o cameră sau merg la vreun eveniment, membrii familiei regale țin geanta în mâna stângă deoarece mâna dreaptă trebuie să fie mereu liberă pentru a da mâna și a saluta.

Sunt atente la poziția picioarelor. 

După cum știți, oamenii atrăgători câștigă mai ușor simpatia interlocutorilor. Mika Mayer îi sfătuiește pe bărbați să păstreze picioarele la lățimea umerilor și să lase în jos tălpile pantofilor pentru a le arăta interlocutorilor partea îngrijită a acestora.

Femeile pot opta pentru poziția regală: picioarele trebuie să fie înclinate într-o parte, iar genunchii și gleznele trebuie să fie unite între ele.

Se îmbracă în funcție de situație.

Atunci când mergeți la un interviu sau la o întâlnire importantă renunțați la rochiile sport sau la cele cu guler înalt. Hainele care acoperă strâns pieptul și gâtul creează impresia că aveți ceva de ascuns. Acesta este motivul pentru care politicienii aleg costume cu nasturi în partea de jos care creează impresia de deschidere și sinceritate.

Încearcă să evite situațiile incomode.

Una dintre aceste situații ar putea fi atunci când, sărutând o persoană cunoscută pe obraz, ne ciocnim cu nasul. Pentru a preveni acest lucru, Mika Mayer ne oferă un sfat simplu: oferiți întotdeauna obrazul drept și sărutați cealaltă persoană doar pe obrazul drept.