8 lucruri pe care fiecare tată trebuie să-și învețe fiul

Deși mamele joacă cel mai important rol în viața fiecărui copil, există lucruri pe care doar tata trebuie să le facă. În special dacă este vorba de fiu.

Imaginați-vă doar: inițial fiul este sub supravegherea educatoarelor din grădiniță, apoi în școală, unde 90% din profesori sunt femei. Copilul se află mereu în compania femeilor și el duce lipsă de educație bărbătească.

Echipa noastră vă va povesti despre 8 lucruri pe care doar tatăl trebuie să le dea fiului.

1. Să explice cât de important este să poți să câștigi și să pierzi

Cine este cel mai bun partener al copilului în diferite competiții și jocuri mobile în afară de prieteni? Desigur, tatăl. Este un antrenament foarte bun al calităților bărbătești. Prin aceste jocuri fiul va simți gustul câștigului și va înțelege cât efort trebuie să depună pentru a-l obține.

Iar pentru tată aceste jocuri vor fi cea mai bună posibilitate de a explica fiului că înfrângerile sunt inevitabile și chiar dacă ai căzut, trebuie doar să te ridici și să continui, iar înfrângerea nu este o rușine.

2. Să-i deprindă un comportament corect față de femei

Și mama poate să povestească fiului cum trebuie să se comporte cu femeile, însă doar tatăl poate să-i aducă exemple. Va fi perfect dacă fiul va afla anume de la tată cele mai importante lucruri despre femei. Nu de la prieteni, nu din internet, dar de la tată – este foarte important.

3. Să vorbească despre dragoste ca de la bărbat la bărbat

Acest punct reiese din cel anterior. Fiul trebuie să afle despre acest sentiment puternic anume din discuțiile deschise ale bărbaților, atunci când este momentul. Pentru un adolescent va fi un cadou prețios dacă tatăl îi va povesti despre prima sa dragoste, despre primele întâlniri și despre ieșirile la o cafenea. Despre faptul că nu trebuie să se grăbească, că e mai bine să aștepte acea fată care îi va aprinde o flacără în suflet. Aceste discuții fortifică, de asemenea, încrederea dintre tată-fiu.

4. Să-l învețe să opună rezistență

Tatăl și doar tatăl trebuie să-l învețe pe fiu să fie puternic și tare, să-și mențină poziția sa. Să știe cum să reacționeze în diferite situații, cum să reacționeze la provocări și să le evite.

Să explice fiului și să-i arate, prin propriul exemplu că bunătatea nu este o slăbiciune.

5. Să-l ajute să aibă propria viziune asupra lumii

Pentru aceasta nu trebuie să faceți nimic, pur și simplu periodic să fiți alături de fiu și să vorbiți cu el. Astfel fiul va înțelege că nu este doar mama cu cerințe și așteptări, dar este și o altă persoană cu altă abordare.

Desigur, părinții trebuie să fie în același gând ce ține de educație, dar ce ține de viziunile asupra lumii filosofia poate să difere foarte mult. Acest lucru este firesc. Cu ajutorul tatălui copilul va vedea că există câteva puncte de vedere asupra unuia și aceluiași lucru, să învețe să analizeze și să-și formeze viziunea sa asupra lumii.

6. Să îmbogățească experiența copilului cu noi senzații

Totul începe de la cea mai fragedă vârstă. Fiind un bebeluș de 6 luni, el poate simți diferența dintre dragostea feminină și cea masculină. Spre deosebire de mamă, taților le plac jocurile cu caracter masculin, cum ar fi aruncările în sus sau diferite exerciții. Mamei îi este teamă să privească aceste lucruri, însă pentru copil sunt senzații noi, experiențe noi, ceea ce este foarte important.

7. Să-l învețe diferite trucuri bărbătești 

Există unele lucruri care pentru femeie par a fi magie, dar le pot face numai bărbații, de exemplu, aprinderea unui foc, mânuirea șurubelniței, reparația automobilului. Chiar dacă fiul dvs. este 100% orășean, cu siguranță, cândva îi va fi necesar să știe cum să facă focul, să facă un grătar. El mereu va câștiga atenție într-o companie dacă va ști să facă aceste lucruri.

8. Să-l ajute să deprindă obligațiile casnice

Desigur, aici se includ operațiuni ca legarea cravatei, bărbieritul și călcatul cămășilor. Deși acum orice răspuns îl poți găsi în internet, fiți de acord că este mult mai bine dacă le va afla pe toate de la tatăl său. Anume tatăl îi poate arăta fiului că și bărbații pot găti, cel puțin pentru a nu muri de foame.