Cui nu-i place să-și amintească de vremurile bune, când ciocolata era mai gustoasă iar oamenii mai fericiți.
Viața noastră a devenit mai ușoară și mai comodă, apar tot mai multe dispozitive care ne ajută prin casă, lăsându-ne timp liber pentru diferite hobby-uri. Dar, ca multe ale lucruri, și progresul are unele dezavantaje.
Aparatele de uz se defectează mult mai repede.
Aparatele moderne, spre deosebire de cele de cândva, nu mai sunt la fel de durabile. Acest lucru depinde, desigur, și de producător, dar durata medie de viață este de 6-15 ani. Acest lucru are și avantajele sale deoarece aparatele moderne ne ajută la economisirea energiei electrice și a apei.
Luăm decizii în baza părerilor unor persoane necunoscute.
A trecut timpul când ne consultam doar cu prietenii și cunoscuții înainte de a face o alegere. După cum se arată într-un studiu, 97% dintre consumatorii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani studiază recenziile pe internet. Dintre aceștia 85% au încredere în părerea unor persoane complet necunoscute.
Pierdem timpul alegând filme și emisiuni TV.
Apariția noilor servicii de streaming precum Netflix ne-a făcut viața mai interesantă, dar și mai complicată, deoarece căutarea unui film durează de la 7 la 9 minute pe zi. Mai mult, 21% dintre telespectatori deconectează televizorul, pentru că nu au putut alege. Cu cât apar mai multe filme și seriale TV, cu atât este mai dificil să alegem.
În magazine sunt tot mai multe haine, dar calitatea lor este joasă.
Anual în lume se produc circa 80 de miliarde de articole vestimentare, iar noi cumpărăm cu 400% mai multe lucruri decât cu 20 de ani în urmă. Mulți preferă mărcile ieftine pe care le poartă un singur sezon. De acea mărcile populare încearcă să reducă și mai mult prețul, economisind pe calitatea materialelor. Aceasta nu înseamnă că lucrurile bune au dispărut complet din magazine. Înainte de a cumpăra o haină verificați calitatea cusăturilor, densitatea țesăturii etc.
Conversațiile s-au mutat online.
Tot mai multă lume preferă să discute pe chat, fiecare persoană având câteva grupuri. Pe de o parte problemele se rezolvă mult mai repede în acest fel, pe de alta găsirea informațiilor în acest flux nesfârșit de mesaje poate fi destul de dificilă.
De aceea merită să introduceți anumite restricții în grupurile de lucru, rugați angajații să creeze un grup separat pentru glume și meme.
Ambalajele alimentelor devin din ce în ce mai mic.
Observăm că produsele cu care suntem obișnuiți scad în volum, însă prețul lor rămâne același. Specialiștii în marketing au descoperit că scăderea volumului unui produs este percepută mult mai calm de cumpărători decât o creștere a prețului.
Multe persoane descojesc merele.
După ce cumpărăm mere, pere și castraveți nu ne grăbim să mușcăm din fructele sau legumele suculente, ci, pe lângă faptul că le spălăm, le mai și descojim. Aceasta pare a fi o idee bună, dar nu trebuie să uităm de faptul că în coajă se conțin mai multe vitamine și substanțe nutritive decât în pulpă.
Pesticidele pot fi spălate cu apă caldă și o perie. Dacă adăugați un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu, puteți fi și mai liniștiți.
Portofelul nu mai conține bani, ci carduri de reducere.
Tot mai multe magazine oferă carduri de reducere, dar, înainte de a-l accepta, ar trebui să citiți cu atenție acordul ca să vedeți ce informații personale vi se cer, pentru a nu vă umple telefonul mobil cu spam. Puteți face o mică cercetare pentru a afla care carduri vă vor ajuta cu adevărat să economisiți bani.
Ce ați mai include în această listă?