8 lucruri din baie din cauza cărora oaspeții vor dori să plece cât mai curând posibil

Baia, la fel ca și bucătăria, este cartea de vizită a locuinței noastre. Deși petrecem acolo mai puțin timp decât în ​​alte camere, o baie îngrijită, confortabilă și funcțională ne va crea starea de spirit pentru întreaga zi.

Dar iată care sunt detaliile care le strică aspectul băilor noastre.

1. Săpunieră de calitate joasă.

Acesta este obiectul care este expus în mod constant la efectele apei și ale săpunului. De aceea este bine să alegem o săpunieră de calitate. Evitați-le pe cele din plastic deoarece se zgârie foarte repede și nu arată prea bine. Sticla și lemnul arată bine, dar lemnul nu rezistă la umiditate, iar sticla se murdărește rapid. Vă recomandăm să alegeți o săpunieră de metal sau ceramică.

2. Covor din PVC.

Aceste covoare sunt, de obicei, foarte ieftine și le puteți tăia exact cum doriți. Cu toate acestea, PVC-ul nu absoarbe apa și se uzează foarte repede. O alternativă bună ar fi un covor de bumbac sau de bambus. Covoarele din bumbac arată foarte bine, având, de obicei, nuanțe pastelate.

3. Lipsa suportului pentru hârtia igienică.

Hârtia care stă pe un raft sau pe rezervor face ca baia să pară dezordonată. Puteți alege un suport de plastic, metal sau lemn, cu sau fără capac, care se fixează cu ventuze pe perete ori stă pe podea.

4. O perdea de duș decolorată.

Este foarte important să nu uitați să spălați perdeaua la timp. Pentru o spălare eficientă se recomandă să luăm un capac de detergent, puțin bicarbonat de sodiu, câteva picături de ulei de arbore de ceai și să alegem un regim de spălare delicat.

Alegeți o perdea de calitate, cu greutăți de-a lungul marginii inferioare pentru a nu stropiți podeaua.

5. Produse de igienă pe marginea chiuvetei și a căzii.

Chiar dacă este comod să le ținem aici, nu arată prea bine. Este mai bine să le puneți pe un raft, iar cele utilizate mai rar să le puneți într-un dulap.

6. Culorile aprinse. 

Gresia și faianța de culori aprinse se va combina greu cu restul interiorului băii. Pe lângă aceasta culorile stridente sunt deranjante pentru ochi. Experții ne recomandă să optăm pentru faianță și gresie care imită materiale naturale precum lemnul sau piatra.

7. Frânghii pentru uscarea rufelor.

Frânghiile cu haine și lenjerie nu arată prea bine. Mai ales că este clar că în cea mai umedă cameră hainele se usucă mult mai încet. Dacă apartamentul Dumneavoastră nu are balcon, o alternativă ar putea fi o mașină de spălat cu funcție de uscare, un uscător automat separat sau un uscător de podea. Mai ales că la moment există multe uscătoare de diferite dimensiuni și materiale.

8. Gresie lucioasă pe podea.

Gresia lucioasă nu este cea mai bună soluție, deoarece se murdărește ușor și, pe lângă aceasta, este alunecoasă. Da, luciul are efectul de a mări vizual încăperea, dar designerii ne recomandă să alegem gresia mată care nu alunecă și arată foarte bine.