8 lucruri de care trebuie să-ți amintești atunci când totul merge prost

Privește mereu la ceea ce ai, nu la ceea ce ai pierdut. Și indiferent de cât de rău sau bine te simți, fii recunoscător pentru că ai parte de viață, căci mulți oameni luptă din răsputeri ca să și-o salveze.

1. Durerea este o parte componentă a creșterii

Uneori viața îți închide ușa în față pentru că trebuie să te miști. Noi de multe ori nu ne mișcăm până circumstanțele nu ne impun să o facem. Rețineți că durerea niciodată nu vine fără un scop.

Depărtați-vă de lucrul care vă face durere, dar nu uitați niciodată lecția pe care ați însușit-o.

Să lupți nu înseamnă să fii înfrânt, căci orice succes important are nevoie de luptă. Lucrurile bune au nevoie de timp, fiți răbdători și încrezători. Există două feluri de durere: una care te rănește și alta care te schimbă. Când treceți prin suferință folosiți-o spre binele dvs.

2. În viața asta toate sunt trecătoare

Atunci când plouă, ești sigur că se va opri. Când este noapte, știi că va veni răsăritul. Atunci când ești rănit, fii sigur că rana se va vindeca.

Nimic nu va dura la nesfârșit, deci dacă totul e bine, savurați asta, căci în curând se va sfârșit. Și dacă totul este rău, aveți puțină răbdare, că va trece și asta.

Dacă viața este dificilă la moment, asta nu înseamnă că trebuie să închizi ochii la frumosul din jur. Orice încercare are un început și un sfârșit. În orice clipă nouă ni se oferă o nouă șansă, pur și simplu trebuie să o folosim.

3. Îngrijorarea și vaietele nu schimbă nimic

Cei care se plâng cel mai mult câștigă cel mai puțin. În orice situație e mai bine să încerci să faci ceva și să suferi eșec, decât să rămâi pasiv crezând că ai de câștigat.

Nimic nu e terminat atunci când pierzi. Totul e terminat atunci când lași mâinile în jos.

Vaietele nu rezolvă nimic, ci doar îți consumă energia pe care ai putea-o folosi pentru a schimba situația. Rețineți că fericirea vine doar atunci când încetezi să te plângi pentru problemele pe care le ai și începi să te bucuri pentru cele pe care nu le ai.

4. Cicatricile sunt simbolul puterii

Niciodată nu vă rușinați de cicatricile pe care vi le-a lăsat viața. Cicatricea simbolizează că durerea a rămas în trecut. Asta înseamnă că dvs. ați învins durerea, că ați însușit lecția și ați devenit mai puternic.

De fapt cicatricea este “tatuajul” victoriei. Nu lăsați cicatricile să vă țină prizonier. Nu le lăsați să vă facă să trăiți în frică. Un înțelept a spus o dată:

“Prin răni în noi intră lumina”. Prin suferință s-au cristalizat cele mai frumoase suflete. Cei mai puternici oameni sunt marcați de cicatricile vieții. Priviți propriile cicatrici ca pe o lozincă: “Am trecut peste asta! Am supraviețuit, iar cicatricile dovedesc asta! Iar acum am șansa să devin și mai puternic.”

5. Orice bătălie este un pas înainte

Nu confundați așteptarea cu răbdarea. Cea din urmă reprezintă capacitatea de a te stăpâni indiferent de factorii externi. De aceea nu vă creați așteptări deșarte, ci aveți răbdare pentru a obține rezultatele de care aveți nevoie.

Să acționezi poate însemna să pierzi stabilitatea și confortul.

Poate însemna să trebuiască să îți schimbi obiceiurile și modul de viață.

Poate însemna să faci sacrificii.

Poate însemna să ajungi în situații incomode.

Poate însemna să treci prin singurătate.

Totuși toate aceste riscuri merită să fie asumate pe deplin. Ele vă vor oferi spațiu de manevră și vă vor arăta propriile limite, dar și cât de mare este hotărârea dvs. Căci atunci când îți dorești mult ceva, faci totul pentru asta fără să bagi în seamă obstacolele și încercările. La un moment dat veți înțelege că lupta nu se sfârșește cu un câștig, ci lupta însăși este un câștig.

6. Reacția negativă a altor oameni nu este problema dvs.

Fiți încrezut atunci când răul vă înconjoară. Zâmbiți când alții vor să facă să plângeți. Aceasta e o măsură sigură pentru a alimenta propriul entuziasm. Atunci când alții vă vorbesc de rău, continuați să fiți voi înșivă. Niciodată nu lăsați bârfele să vă schimbe.

Niciodată nu vă schimbați de dragul de a-l impresiona pe cel care spune că nu sunteți suficient de bun. Schimbați-vă doar atunci când sunteți sigur că schimbarea într-adevăr vă va face mai bun.

Gura lumii nu tace niciodată, indiferent de cât de bine sau rău îți faci treaba. Preocupați-vă de rezultate, nu de vorbele altora. Aceasta e calea sigură de a merge înainte și a te dezvolta.

7. Ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla

Veți deveni mai puternic atunci când veți renunța la vaiete și veți începe să prețuiți tot ce vi se întâmplă. Există binecuvântări ascunse în orice încercare, dar trebuie să ai o inimă deschisă și curată pentru a le putea vedea.

La un moment dat trebuie să nu te mai opui din răsputeri, ci să lași lucrurile să decurgă firesc, întrucât ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla oricum.

Iubiți viața, aveți încredere în intuiție, riscați, pierdeți și câștigați, căutați fericirea și prețuiți experiența. Viața este o cale lungă și nu are rost să te stresezi și să te îndoiești la tot pasul. Cu cât mai mult iei în seamă valurile vieții, cu atât mai mari șanse le oferi să te doboare.

8. Pur și simplu continuați mișcarea înainte

Nu vă temeți să vă îndrăgostiți din nou, nu vă temeți de dezamăgire. Nu lăsați cicatricile de pe inimă să sângereze din nou. Orice zi este o oportunitate de a deveni mai bun și mai puternic. Acest curaj este extraordinar!

Găsiți în inima dvs. lucrurile care îi fac pe lații să zâmbească.

Rețineți că viața noastră nu are nevoie de mulți oameni, de aceea nu tindeți să aveți o mulțime de “prieteni”. Căutați mereu calitate, nu cantitate.

Recunoașteți propriile greșeli și trageți concluzii din asta. Însușiți lecțiile vieții, priviți în trecut doar pentru le studia din nou, dar nu și pentru a le lăsa să vă controleze. Mergeți mereu înainte și niciodată nu încetați să vă mișcați.