8 lucruri de care ne-am rușinat toată viața. Dar, după cum s-a demonstrat, în zadar

Aproape fiecare dintre noi a auzit în copilărie această frază „Este o mare rușine!” Această cultură a rușinii continuă să existe și astăzi. Dar am aflat între timp că este absolut normal să trăim în haos, să nu renunțăm la încălțămintea preferată, chiar dacă am purtat-o 10 ani și să ne trăim viața așa cum ne place.

Iată care sunt lucrurile de care ne-am jenat, dar în zadar.

1. Dezordinea.

Chiar și la momentul actual unii consideră că în locuința unui burlac poate dezordine, iar acolo unde locuiește o femei trebuie să fie ordine perfectă.

Pentru a crea o impresie bună suntem gata, înainte de venirea oaspeților, să petrecem câteva ore pentru a face ordine în casă.

În Marea Britanie  s-a realizat chiar și un studiu în urma căruia s-a aflat că mai mult de jumătate dintre respondenți sunt foarte jenați de starea caselor lor. Iar o treime dintre ei refuză să primească oaspeți tocmai din acest motiv.

2. Plânsul în public.

Stereotipurile conform cărora o femeie care plânge este isterică și un bărbat care plânge este slab de caracter ar trebui să fie lăsate uitării. Este lăudabil faptul că unii oameni reușesc să-și stăpânească propriile emoții, dar nu toată lumea reușește să o facă.

3. Mersul la psiholog.

Pentru unele persoane mersul la psiholog este un tabu, de aceea mulți ascund acest fapt. Dar imediat ce discuți despre problemele tale, se dovedește că majoritatea oamenilor din jur se confruntă cu aceleași probleme, doar că nu merg la specialiști, pentru că le este rușine.

4. Bagaj cultural diferit.

Într-o lume în care este apreciată cultura clasică este foarte dificil să fii interesat doar de operele contemporane. Dar nu trebuie să uităm că literatura nu este doar o sursă de cunoaștere, ci o modalitate de a ne distra. De aceea nu trebuie să ne fie rușine de lecturile noastre.

5. Uitarea numelui persoanelor. 

Când ni se prezintă mai multe persoane uităm imediat numele lor. Acest lucru este absolut normal și nu ar trebui să ne fie rușine. O astfel de uitare este caracteristică pentru aproape toți oamenii și nu este nimic în neregulă.

6. Incoerență din cauza emoțiilor.

Fiecare persoană poate avea uneori asemenea probleme. Este neplăcut atunci când ni se întâmplă acest lucru, dar nu este cazul să ne jenăm. Este suficient să spuneți că aveți emoții și să faceți chiar și o glumă pentru a detensiona atmosfera.

7. Bârfele.

Bârfa este, pentru foarte multe persoane, un lucru rușinos. Însă sociologii sunt de părerea că dorința de a bârfi este o abilitate socială utilă care a ajutat oamenii să afle diferite informații. Prin urmare aceasta o modalitate de a păstra legătura cu ceilalți membri ai societății și capacitatea de a ne exprima propria atitudine față obiecte sau persoane.

8. Încălțăminte și îmbrăcăminte demodată.  

Îmbrăcămintea a fost întotdeauna un semn al succesului unei persoane. Am putea să ne jenăm atunci când mergem la teatru în blugi, iar ceilalți spectatori poartă haine de seară. Dar când avem o haină sau o pereche de încălțăminte care ne place, este foarte bine să le purtăm câteva sezoane.

Nimeni nu ar trebui să se simtă jenat de faptul că nu poate sau nu dorește să poarte haine de marcă.