8 lucruri ce nu merită a fi făcute, dacă doriți să aveți bani în plus.

Există o singură modalitate de a te îmbogăți: creșterea veniturilor și reducerea cheltuielilor în același timp. Oricât de mult câștigați, cheltuielile necontrolate vă vor mânca întregul salariu. În același timp, indiferent cât reduceți cheltuielile pentru nevoile zilnice, fără o creștere a salariilor, prețurile mai mari și inflația vor reduce toate eforturile la zero. Pare că este clar: câștigați mai mult, cheltuiți mai puțin. Dar este greu de aplicat în practică.

Am studiat multe articole științifice și am revizuit rezultatele a zeci de studii pentru a afla care sunt cele 8 obiceiuri cotidiene ce ne împiedică să creștem veniturile și să reducem cheltuielile, ceea ce înseamnă să ne îmbogățim. Iată care sunt acestea:

1. Aruncați toate lucrurile inutile.   

Aruncarea lucrurilor inutile în fiecare zi este o tendință populară. Dar, aceasta nu este corectă din punct de vedere a filozofiei îmbogățirii. Desigur, a scăpa de lucrurile care nu aduc bucurie este corect. Dar nu este nimic rușinos de a oferi obiectelor o a doua viață (să coaseți sau să schimbați accesoriile).

Cu toate acestea, dacă reconstrucția unui lucru nu este pentru dvs, atunci aceasta este și o economie de timp, care poate fi repartizat într-un mod diferit. Dar oricum nu ar trebui să aruncați toate lucrurile vechi – cu acest fapt nu ajutăm naturii. Este mai bine să postați un anunț pentru vânzarea materialelor inutile online sau să predați lucrurile către H&M, pentru a obține o reducere. Chiar și în garaj, poate exista o raritate care costă mulți bani și nu merită să fie dată la coșul de gunoi.

2. Spălați prea des.   

Spălarea dăunează atât lucrurilor, cât și mediului. Îmbrăcămintea are un anumit termen de uzură, care nu este bine să fie grăbit. Dacă trebuie să vă schimbați hainele în fiecare zi, atunci un pulover de cașmir se va simți mai bine dacă nu îl trimiteți la spălare după prima purtare.

Blugii ar trebui spălați după 4-5 întrebuințări, întorcându-i în interior, cu toate fermoarele și nasturii prinși, astfel încât piesele metalice să nu fie dăunătoare tamburului mașinii de spălat. Între spălări, puteți curăța o mică pată cu o periuță de dinți.

3. Spălați vasele imediat după mâncare.

Din punct de vedere al economiei și ecologiei, este mai bine să adunați și să înmuiați vasele murdare. Dacă spălați imediat o chiuvetă plină cu vase, veți economisi mai multă apă, decât atunci când spălați fiecare farfurie sau pahar separat.

Un alt truc este să turnați detergentul de spălat vase într-o sticlă de ulei de măsline, cu un distribuitor îngust. Deci soluția va curge mai încet, ceea ce înseamnă că nu vom cheltui prea mult. Folosind sticle obișnuite cu mijloace lichide, turnăm mai multă soluție decât este necesar. Astfel, mâncăm din farfurie până la o jumătate de litru de resturi de soluție rămasă, pe tot parcursul vieții.

4. Numărați valoarea lucrurilor în bani.   

Încercați să traduceți prețul articolelor pe care doriți să le cumpărați în muncă și ore. Împărțiți-vă câștigurile la numărul de ore pe care le dedicați activității. Dacă primiți 10 mii pentru o săptămână de lucru standard de 40 de ore, atunci ora dvs costă 250. Acum gândiți-vă că pantofii noi costă 5 mii – sunt câteva zile de muncă grea. Este mult mai clar dacă aveți nevoie cu adevărat de acest lucru și dacă sunteți gata să îl plătiți cu orele din viața dvs.

5. Fierbeți un ceainic plin cu apă.   

Este mai bine să turnați apă doar cât aveți nevoie pentru a bea ceai. Acest lucru va economisi nu numai apă, ci și energie – natura vă va ”spune” mulțumesc. În același timp, acest lucru va servi drept un motiv suplimentar pentru a monitoriza starea ceainicului și pentru a nu acumula depuneri de calcar în acesta.

6. Mergeți la magazin în încălțăminte confortabilă. 

Oamenii de știință vă recomandă să purtați pantofi cu toc înalt când mergeți la cumpărături. Un studiu recent a arătat că luăm decizii de cumpărături mai echilibrate, când ne gândim la echilibru atunci când mergem pe jos. Femeile care au venit la magazin cu tocuri înalte au ales produse de înaltă calitate din segmentul prețurilor mijlocii, în locul celor mai scumpe sau de calitate redusă. Același efect se obține și efectuând cumpărăturile după yoga și chiar când vă folosiți de o scară rulantă (cum ar putea specialiștii în marketing să nu doteze centrul comercial cu scări care se mișcă?).

De asemenea, cercetătorii recomandă consumul gumei de mestecat cu mentă sau a dulciurilor: vor stopa mirosurile pe care le folosesc specialiștii pentru a ne stimula în achiziții impulsive.

7. Economisiți bani în fiecare lună.   

Studiile arată că ne este mai ușor să economisim sume mici în fiecare zi decât o sumă mare pe lună. Aproape 30% dintre subiecți au spus că pot economisi 5 dolari pe zi, în timp ce doar 7% dintre respondenți au acceptat să economisească 150 de dolari pe lună. Dar suma totală a economiilor în ambele cazuri este aceeași.

8. Cumpărături în zile însorite. 

Studiile au arătat că, în zilele însorite, oamenii au mai multe riscuri de a cheltui. Efectul nu este foarte vizibil, dar are semnificație statistică. Prin urmare, excursiile zilnice la cumpărături pot să nu fie coordonate cu vremea. Dar a face cheltuieli mari sau a lua decizii financiare corecte este mai bine în zilele posomorâte.

Folosiți careva trucuri pentru a economisi? Cum preferați să creșteți veniturile?

Așteptăm cu drag comentariile dvs.