8 interdicții vestimentare pentru care nu ar mai trebui să le condamnați pe femeile moderne

Moda este extrem de capricioasă, iar stilul este și mai capricios. Pentru a arăta mereu impecabil trebuie să respectăm multe reguli, dar și mai atente să nu încălcăm unele interdicții. Nu se permite să purtăm tocuri, dacă suntem înalte sau rochii maxi, dacă înălțimea noastră este sub medie. Regulile sunt reguli, dar cine se gândește la preferințele și comoditatea noastră?

Ochelari purtați pe cap.

Ochelarii de soare nu sunt doar pentru a ne proteja ochii, ci și un accesoriu stilat care ne poate completa aspectul. Unele persoane consideră că ochelarii nu sunt un accesoriu pentru păr, de aceea nu ar trebui să-i folosim în acest scop. Dar trebuie să menționăm faptul că acest lucru este comod, mai ales atunci când nu avem geantă sau măcar buzunare.

Cu toate acestea există o explicație a acestei interdicții: atunci când sunt purtați pe frunte ochelarii se pot deforma și chiar rupe.

Tunsori extrem de scurte.

Părul lung a fost considerat de-a lungul secolelor un atribut al feminității. Secolul al XX-lea a fost un secol al emancipării. Femeile au devenit din ce în ce mai libere și au început să renunțe la părul lung care necesita o îngrijire specială. Tunsorile scurte au devenit deosebit de populare după apariția pe ecrane a lui Audrey Hepburn în filmul „Vacanța romană”.

Cu toate acestea, chiar și astăzi există coafori care refuză să taie părul lung, fiind ghidați de stereotipuri învechite despre frumusețea feminină.

Femeile înalte nu ar trebui să poarte tocuri.

Înălțimea Umei Thurman este de 181 cm.

Femeile care sunt mai înalte decât media au auzit cel puțin o dată în viață această recomandare: „Nu ar trebui să porți tocuri înalte”, deși nu există niciun motiv pentru a nu face acest lucru. Este doar alegerea noastră.

Culoarea roz este numai pentru copii.

Glenn Close în nuanțe de fucsia la Met Gala.

Există un stereotip precum că hainele roz sunt doar pentru fetițe, iar adulții, mai ales femeile mature, nu ar trebui să poarte haine de această culoare. Acesta este un alt stereotip conform căruia băieții ar trebui să poarte albastru, iar fetițele roz. Prin urmare, pentru a nu părea copilăroase, femeile evită aceste culori.

Stiliștii consideră că orice femei poate purta roz, principalul lucru este să aleagă nuanța potrivită.

Păr multicolor.

Părul vopsit în culori strălucitoare – de la roz la verde – nu mai este o raritate. Dacă mai înainte doar tinerele își făceau astfel de colorare, acum chiar și femeile mature optează pentru șuvițe multicolore. Mai mult decât atât actrițele și cântărețele celebre nu renunță la plăcerea de a se transforma din blondă sau brunetă într-o doamnă cu părul roz sau verde.

Minionele nu trebuie să poarte rochii lungi.

Înălțimea lui Reese Witherspoon (stânga) este de 156,2 cm, iar a Nataliei Portman (dreapta) este de 158,8 cm.

În timp ce femeilor înalte li se interzice să poarte tocuri, cele mai scunde nu ar trebui să poarte rochii lungi deoarece nu li se potrivesc.

Dar, de fapt, depinde de stilul rochiei. Pentru a nu părea mai joasă, trebuie să cunoașteți câteva trucuri: decolteul trebuie să fie triunghiular sau pe un umăr, lungimea nu trebuie să fie mai mare decât glezna, stofa trebuie să fie uni și cu dungi verticale.

Manichiura cu model.

Multe femei preferă manichiura simplă deoarece consideră că modelele sofisticate sau copilărești arată ciudat. Dar nu este adevărat. O manichiură puțin copilărească poate deveni parte a imaginii, cum ar fi, de exemplu, Blake Lively, care a purtat la premiera filmului „Pokemon. Detectivul Pikachu” o manichiură cu desene amuzante.

Elastice textile pentru păr.

Unele fashiniste consideră că astfel de elastice sunt de prost gust.

Vedetele moderne demonstrează că astfel de elastice pot arăta foarte bine, mai ales că nu distrug părul.