8 greșeli pe care le-am comis în timpul renovării și pe le-ați putea evita

Pentru a renova locuința este necesar, în primul rând, să aveți un buget și să evidențiați elementele obligatorii pe care nu trebuie să economisiți.

Multe persoane comit greșeli încercând să economisească bani. Iată care sunt detaliile de care ar fi bine să țineți cont atunci când doriți să faceți o renovare.

1. Izolare fonică.

Fiecare persoană a avut de suferit măcar o dată din cauza zgomotelor vecinilor. În acest caz ne vine în ajutor izolarea fonică a pereților, a podelei și a tavanului dintre apartamente. Deși este destul de costisitoare, merită deoarece vă va ajuta în viitor să minimizați participarea la viața personală a vecinilor și să vă puteți relaxa în liniște.

2. Sistem de ventilație.

Dacă doriți să construiți o casă, nu uitați de sistemul de ventilație, care asigură aer proaspăt. Circulația corectă a aerului în locuință este cheia pentru o viață confortabilă, dar și sigură.

3. Senzor de protecție împotriva scurgerilor de apă.

Senzorul de protecție împotriva scurgerilor de apă vă va ajuta să plecați liniștiți de acasă. Sistemul inteligent vă permite să remediați problema în fază incipientă.

4. Prize suficiente și cabluri electrice de calitate.

Atunci când nu avem prize suficiente folosim prelungitoare, care duc la creșterea tensiunii. De aceea ar fi bine să apelăm la profesioniști pentru a ne instala electricitatea.

5. Materiale pentru finisare brută.

Indiferent dacă aveți apartamentul într-o clădire nouă sau în una veche trebuie să începeți cu un finisaj grosier și să folosiți materiale de calitate. Dacă veți economisi bani, în curând tencuiala va începe să se sfărâme ori vor apărea crăpături pe pereți.

6. Instalații sanitare.

Nu vedem, de obicei, rostul să plătim în exces pentru chiuvetă, pentru un robinet scump în bucătărie sau pentru un vas de toaletă. Dar, din păcate, ne înșelăm. Calitatea înaltă a articolelor sanitare este o garanție a utilizării eficiente a apei deoarece instalațiile sanitare mai scumpe ne reduc consumul individual de apă.

7. Coloană cu prize.

Aceste coloane sunt foarte comode și sigure în special pentru bucătăriile compacte.

O ultimă recomandare: dacă doriți să vă renovați locuința, apelați la serviciile unui designer de încredere. Un proiect de succes nu înseamnă doar o locuință frumoasă, dar și planificarea tuturor detaliilor: de la electricitate până la alegerea decorului. Experiența unui specialist vă va ajuta să obțineți o locuință de vis!