8 greșeli în alegerea hainelor colorate pe care le comit chiar și doamnele cu un excelent simț al stilului

În 2022 nuanțele plictisitoare dispar în fundal, culorile saturate fiind acum la modă, în special verde, portocaliu, albastru. Însă multe femei comit deseori greșeli în alegerea hainelor colorate.

Iată care sunt greșelile de care ar trebui să ținem cont pentru a avea un aspect ireproșabil.

Nu țineți cont de culorile care vi se potrivesc. 

Pentru a alege culoarea potrivită, trebuie să vă determinați nuanța pielii. Dacă aveți un ton cald, vi se potrivește culoarea roșie, galbenă și oranj. Dacă aveți tonul rece, alegeți albastru, verde și violet.

Dar paleta de culori este foarte bogată și toată lumea își poate găsi nuanțe potrivite. De exemplu persoanele cu tonuri calde ale pielii pot purta galben cu subtonuri roșii, iar cele cu pielea „rece” pot purta galben pe o bază verde.

Dacă nu vă puteți defini clar tipul, puteți încerca diferite culori.

Includeți prea multe culori într-o ținută. 

Pentru ca imaginea să nu pară supraîncărcată, stiliștii ne recomandă să avem nu mai mult de 4 nuanțe într-o ținută. Puteți lua, de exemplu, verde ca bază și să folosiți tonurile acestei culori: verde deschis, turcoaz, acvamarin etc.

Ezitați să folosiți 2 culori strălucitoare.

Dacă alegeți culori care sunt în armonie între ele, atunci nu ar trebui să folosiți 2 nuanțe diferite într-o singură imagine. De exemplu culorile aprinse ale curcubeului (galben, portocaliu, albastru) se potrivesc bine cu tonurile pietrelor prețioase (ametist, safir, smarald).

Purtați haine strâmte.

Hainele prea strâmte de lungime greșită nu arată bine, mai ales dacă sunt colorate.

Culorile calme vă par prea plictisitoare.

Multe persoane sunt de părerea că negru, alb, gri, bej și alte tonuri neutre nu se combină cu hainele colorate. Dar nu este adevărat. Anume aceste culori le scot în evidență pe cele aprinse.

Apropo, cu ajutorul hainelor colorate puteți sublinia în mod favorabil anumite părți ale corpului.

Prea mult roz.

Aspectele monocrome cu mai multe articole din aceeași nuanță, inclusiv roz pal, erau în vogă la mijlocul anilor 2010, dar acum sunt depășite. Puteți purta o singură haină roz pe care să o combinați cu altele. Această culoare arată foarte bine în combinație cu tonuri neutre (alb, negru, kaki) și contrastante (argintiu, oranj, galben).

Este foarte important să alegeți o nuanță de roz care să se potrivească cu nuanța pielii. Persoanelor cu pielea deschisă li se potrivesc nuanțe pale, iar celor cu pielea măslinie sau închisă – cele strălucitoare. Dacă nuanța pielii este undeva la mijloc, vi se potrivește toată gama de nuanțe, cu excepția rozului prea deschis și aprins.

Purtați încălțăminte și accesorii prea colorate.

Cu ajutorul accesoriilor și încălțămintei puteți adăuga accente interesante, dar este important să optați pentru lucruri de aceeași nuanță (de exemplu, o geantă și pantofi de aceeași culoare).

Dacă geanta și pantofii sunt de culori aprinse și diferite, hainele ar trebui să fie de nuanțe mai neutre.

Evitați să purtați îmbrăcăminte exterioară colorată.

Stiliștii ne recomandă să acordăm atenție nuanțelor de neon precum roz aprins sau electric, roșu și galben. O haină închisă la culoare sau un sacou cu un element de accent (de exemplu un sacou bleumarin cu blană portocalie) poate fi, de asemenea, o soluție excelentă. Dar este preferabil ca restul hainelor să fie în culori neutre.