8 greșeli frecvente care ne distrug obiectele și suntem nevoiți să le aruncăm la gunoi

De multe ori facem lucruri automat, fără a ne gândi la consecințe. Depozităm îmbrăcămintea incorect, spălăm hainele delicate împreună cu blugi sau punem puloverele pe umerașe și, din această cauză, se deformează.

Am studiat cele mai frecvente greșeli de depozitare și utilizare a unor articole și accesorii din garderobă și am aflat cum putem face ca lucrurile să ne servească mai mult.

Folosiți huse din plastic pentru depozitarea lucrurilor.

Pentru a depozita hainele de sezon este bine să folosim huse și cutii. Husele de plastic pe care ni le oferă curățătoriile chimice nu sunt potrivite pentru o depozitare pe termen lung deoarece nu respiră. Lipsa aerului și a ventilației afectează stofa. Mai bine să optați pentru huse din țesătură și cutii de papură sau carton.

Nu folosiți pungi pentru rufe.

Multe persoane spală hainele delicate și lenjeria ca pe celelalte lucruri, dar își pierd forma și se rup. Pentru a preveni acest lucru trebuie să le puneți într-o pungă specială pentru rufe.

Folosiți umerașe greșite și nu încheiați gecile. 

Același set de umerașe pentru toate tipurile de haine nu este o soluție bună deoarece deformează hainele. Optați pentru umerașe curbate, de preferință de catifea, pentru a preveni ruperea. Pentru fuste și pantaloni folosiți umerașe cu cleme, iar pentru costume și bluze – cele din plastic cu umeri largi.

Pentru paltoane și jachete sunt potrivite umerașele groase din lemn, deoarece aceste haine sunt destul de grele. În plus se recomandă să încheiați îmbrăcămintea exterioară, astfel încât să nu-și piardă forma. Acest lucru este valabil mai ales pentru depozitarea lucrurilor în afara sezonului.

Nu folosiți spray de netezire a țesăturilor.

Călcatul este destul de complicat, dacă alegem temperatura greșită. Dar știați că puteți reduce numărul de lucruri care necesită călcare tradițională?

Pentru aceasta puteți pregăti un spray de netezire. Veți avea nevoie de: 1 linguriță de balsam de păr, 1 lingură de oțet alb și 470 ml de apă. Puneți într-o sticlă cu spray și agitați bine. Stropiți și întindeți țesătura și lăsați să se usuce. Metoda poate fi deosebit de utilă atunci în timpul călătoriilor.

Puneți mai multe haine una peste alta.

Păstrarea mai multor lucruri pe un umeraș este probabil una dintre cele mai frecvente greșeli deoarece le deformează. Dar puteți cumpăra umerașe speciale pe care se depozitează mai multe articole.

Nu puneți branțuri de stofă în pantofi.

Pantofii cu toc înalt sunt și mai incomozi atunci când alunecă piciorul. Pentru a evita această problemă și pentru a vă simți mai stabil în tocuri, trebuie să vă confecționați branțuri din stofă de bumbac. Conturați forma picioarelor și decupați branțurile. Rămâne doar să le lipiți în interior ca să nu alunece în timpul mersului.

Depozitați incorect puloverele pe umerașe.

Depozitarea puloverelor pe rafturi unul peste altul nu este cea mai bună idee deoarece este greu să le scoatem. Dar nici agățarea lor pe umerașe nu este recomandată deoarece se deformează.

Există un truc foarte simplu care vă va ajuta să le depozitați pe umerașe. Pentru aceasta va trebui să pliați puloverul vertical, mânecă la mânecă și să-l puneți pe o suprafață orizontală. Luați umerașul și aranjați puloverul ca în imaginea a doua.

Nu congelați ciorapii înainte de utilizare.

Pare ciudat, dar ciorapii vor ține mai mult dacă îi veți congela înainte de a-i îmbrăca. Udați-i și puneți-i într-o pungă zip și lăsați-i în congelator peste noapte. A doua zi scoateți-i, dezghețați-i și uscați-i. După aceasta fibrele devin dense și puternice. Și, bineînțeles, nu uitați de utilizarea tradițională a ojei și a fixativului pentru a fixa firele rupte.