8 greșeli de spălare a rufelor, care duc la defectarea mașinii de spălat

Mașina de spălat este unul dintre cele mai esențiale aparate de uz casnic din casă. Dar trebuie si fim foarte atenți cum o exploatăm deoarece, de cele mai multe ori, noi suntem vinovați pentru anumite defecțiuni, pentru că nu ținem cont de regulile de funcționare a aparatelor de uz casnic.

Încercați să evitați următoarele greșeli care duc la distrugerea mașinii de spălat.

Prea mult detergent. 

Unele persoane consideră că mai mult detergent va spăla mai bine hainele, dar nu este chiar așa. Utilizarea unei cantități mare de detergenți, în special la mașinile cu încărcare frontală, poate cauza defecțiuni deoarece excesul de spumă blochează sistemul de scurgere.

Spălăm lenjeria și șosetele fără pungă.

Conform statisticilor, cele mai multe defecțiuni sunt legate de cuva mașinii de spălat. Pe lângă faptul că aceste pungi asigură că după spălare veți scoate exact atâtea șosete câte ați pus, obiectele mici nu vor nimeri în filtrul mașinii.

Nu curățăm deloc filtrul sau o facem prea rar.

Filtrul mașinii de spălat are o funcție foarte importantă: colectează diferite obiecte precum monede, păr, benzi elastice și multe alte lucruri mici. Filtrul trebuie curățat de 4 ori pe an sau chiar mai des, dacă simțiți un miros neplăcut sau observați că mașina spală mai rău.

Supraîncărcarea.

Chiar dacă s-au adunat foarte multe rufe murdare, nu supraîncărcați mașina de spălat deoarece, în primul rând, acest lucru va face ca hainele să se spele mai rău. În al doilea rând supraîncărcarea ar putea duce la defectarea rulmenților sau amortizoarelor.

Recomandări:

— dacă spălăm haine din bumbac și in, încărcăm 3/4;

— haine din materiale sintetice – 1/2;

— haine din lână – 1/3.

Instalarea incorectă a mașinii de spălat.

Este foarte important ca mașina de spălat să fie instalată corect. În timpul rotirii cuvei mașina se poate deplasa, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente probleme.

Cauzele deplasării:

— nu au fost scoase șuruburile de transport;

— mașina este instalată pe o podea neuniformă;

— amortizor sau rulmenți defecți.

Utilizăm detergenți pentru spălarea manuală. 

Ce se va întâmpla dacă veți turna  detergenți pentru spălare manuală? Din cauza excesului de spumă mașina se poate defecta.

Uităm să curățăm mașina de spălat.

Dacă observăm că interiorul mașinii de spălat începe să miroasă neplăcut, încercăm, de obicei, să mascăm mirosul prin diferite metode: adăugăm mai mult detergent sau nu lăsăm rufele în cuvă. Dar trebuie să știm că acest miros neplăcut este rezultatul îngrijirii necorespunzătoare. Mașina de spălat rufe, pe lângă curățarea filtrului, mai are nevoie de curățare regulată. Se recomandă ca cel puțin o dată pe lună să curățăm cuva. Dacă nu are un asemenea ciclu, puteți seta un regim la o temperatură ridicată și să adăugați oțet.

Iar pentru a evita formarea mucegaiului, atunci când mașina nu funcționează ar trebui să lăsăm ușa întredeschisă și să curățați periodic containerul unde se pune detergentul și balsamul.

Apa prea dură.

Apa reduce calitatea spălării și poate forma calcar. Pentru a verifica nivelul de duritate a apei faceți următorul test: veți avea nevoie de săpun lichid, apă și o sticlă transparentă. Umpleți sticla aproximativ 1/3 cu apă de la robinet, adăugați câteva picături de săpun lichid, închideți sticla și agitați. Dacă apa este tulbure, lăptoasă și fără bule, înseamnă că este dură. Dacă se formează spumă la suprafață, dar apa rămâne transparentă, apă este moale. Dacă apa este dură, utilizați mai mult detergent.

Puteți lăsa rufele spălate în cuvă, dar nu mai mult de 12 ore.

Experții au descoperit că nu este o problemă, dacă vom lăsa pe câteva ore rufele în mașină.