8 filme care vă vor încălzi în serile lungi de iarnă

În serile friguroase de iarnă nu este nimic mai plăcut decât să îți faci o ceașcă fierbinte de ceai sau capuccino, să te ascunzi sub plapumă și să savurezi un film care să-ți încălzească inima!

Probabil multora dintre cititorii noștri le vine greu să găsească un film nou pentru ei care să se încadreze în această categorie. De aceea redacția noastră a pregătit pentru dvs. o listă care să vă ajute să găsiți filmul potrivit!

1. Cireașa de pe tort (La cerise sur le gâteau, 2012)

Maison de Cinema

Rating: 5,6/10

Amanda este o domnișoară franceză tipică, elegantă și emoțională. Ea crede cu tărie că relațiile cu bărbații sunt prea complicate și derutante și nu sunt deloc potrivite pentru caracterul său.

Însă prietena sa cea mai bună crede că Amanda totuși are șanse! Când nu ajută nici psihologul, vine voia întâmplării…

2. Prieteni cu copii (Friends with kids, 2011)

Lionsgate

Rating: 6,2/10

Jason și Julie sunt prieteni buni. Văzându-i pe prietenii lor căsătoriți, ei observă îngroziți că apariția copiilor distruge romantismul relațiilor lor. Pentru a evita această situație, cei doi decid să facă un copil, căci ei nu au relații romantice și, deci, nu ar avea ce să piardă.

Ei se înțeleg din timp cum să împartă responsabilitățile și cum să educe copilul, astfel încât să nu împiedice libertatea celuilalt. Dar după ce se naște micuțul planul lor idealist suferă eșec…

3. Despre bărbați și nu numai (He’s Just Not That Into You, 2009)

New Line Cinema

Rating: 6,4/10

Subiectul filmului prezintă câteva istorii care se intersectează, eroii cărora sunt preocupați de găsirea unei iubiri adevărate. Pentru unii aceasta e o aventură captivantă, pentru alții – o adevărată dezamăgire, pentru ceilalți – căutarea propriei rețete de fericire.

GiGi, o domnișoară plinuță și veselă, visează la un soț ideal, dar nu poate înțelege de ce nu o mai sună Conor, un băiat simpatic cu care ieșise de câteva ori. Între timp lui Conor îi este simpatică Anna, care la rândul ei îl admiră pe Ben, soția căruia este colegă cu Gigi…

4. E tare complicat! (It’s Complicated, 2009)

Universal Pictures

Rating: 6,6/10

Jane are o viață minunată: este mamă a trei copii, ajunși deja la maturitate, are propria brutărie și încă nu și-a pierdut seducția feminină. Foarte recent ea a reușit să normalizeze relațiile cu fostul soț, tatăl copiilor, și a găsit și un nou cavaler.

Dar viața eroinei se complică enorm când ea intră într-o aventură amoroasă cu… fostul soț. În fața ei este o alegere dificilă: să mai dea o șansă trecutului sau să trăiască la maxim prezentul?…

5. Cenușăreasa (Cinderella, 2015)

Walt Disney Pictures

Rating: 7/10

Tatăl Ellei a rămas văduv acum câțiva ani și decide să se căsătorească din nou. Aleasa lui este ambițioasa Lady Tremaine, care are două fete de la prima căsătorie. Principalul scop al acesteia este să-și dea fetele în căsătorii cât mai profitabile.

Pentru a nu-i permite Ellei să intervină în aceste planuri cu frumusețea sa extraordinară, mama vitregă o transformă într-o adevărată servitoare. Dar aceste încercări nu o afectează pe tânăra Ella, care rămâne la fel de gingașă și mărinimoasă, fapt ce o ajută să găsească iubirea adevărată.

6. Fete frumoase (Beautiful girls, 1996)

Miramax

Rating: 7,2/10.

Filmul relatează istoria unui grup de prieteni care au făcut școala împreună. După câțiva ani ei se întâlnesc din nou într-un orășel din statul Massachusetts, în care au crescut. Fiecare dintre ei este în căutarea unei iubiri adevărate.

Ei vor trebui să renunțe la visele și dorințele copilăriei și să facă față realității…

7. Fiicele doctorului March (Little women, 1994)

Columbia Pictures

Rating: 7,3/10.

În ciuda faptului că sunt surori, fetele doctorului March sunt foarte diferite, astfel încât se pare că sunt 4 lumi diferite, unite prin rudenia de sânge.

Războiul civil din SUA aduce schimbări majore în viața simplă și lipsită de griji a fetelor, iar spectatorul vede lumea prin ochii unor fetițe, adolescente, femei și mame…

8. Roșii verzi prăjite (Fried Green Tomatoes, 1991)

Universal Pictures

Rating: 7,7/10

Acțiunea filmului se petrece în statul Georgia. Evelyn Couch o vizitează în spital pe mătușa soțului său, unde face cunoștință cu Ninny, o bunicuță foarte simpatică, ce reușește să o captiveze cu povestirile sale despre Ruth și Idgie. Acestea sunt proprietarele unei cafenele unde specialitatea casei sunt roșiile verzi prăjite.

Filmul prezintă istoria unei prietenii profunde și dramatice dintre două femei, unde își au loc și dragostea, fidelitatea, curajul și voința…

Ați reușit să vedeți vreunul din aceste filme? Spuneți-ne impresiile dvs. în comentarii!