8 dintre cele mai inspirate moduri de a utiliza bicarbonatul de sodiu în bucătărie

Utilizările bicarbonatului de sodiu depășesc cu mult domeniul culinar. Acest praf de culoare albă are un efect degresant care permite curățarea tuturor lucrurilor din bucătărie. Astfel la un preț extrem de mic puteți obține o soluție excepțională pentru curățenia în bucătărie.

Citind acest articol veți descoperi cum să obțineți un efect maxim dintr-o cutie de bicarbonat de sodiu. Începând cu chiuveta și terminând cu pardoseala bucătăria dvs. va străluci de curățenie!

1. Eliminați urmele de apă de pe suprafețele de inox

De obicei urmele de apă sunt dificil de eliminat. Frigiderul, aragazul sau mașina de spălat vase pot suferi mult din cauza lor. Dar de acum veți putea curăța cu ușurință astfel de suprafețe cu ajutorul unui amestec de oțet, bicarbonat de sodiu, suc de lămâie și ulei de măsline. Veți obține o pastă care se aplică pe suprafețele de inox și se șterge, după care acestea arată de parcă ar fi noi.

FABULESSLY FRUGAL

2. Curățați depunerile de pe polița metalică din cuptor

Depunerile maro de pe polițele metalice ale cuptorului sunt dificil de eliminat și pot avea și un miros foarte neplăcut. Și cu cât mai mult amânați curățarea lor, cu atât ele devin mai rezistente. Dar există o metodă care simplifică mult această problemă: stropiți polița cu oțet, apoi presărați-o cu bicarbonat de sodiu. Așteptați 10 minute și afundați polița metalică în apă fierbinte, după care depunerile se vor curăța foarte ușor cu un simplu burete.

EHOW

3. Curățați cuptorul

Uitați de abureala soluțiilor comerciale pentru curățarea cuptorului și utilizați un produs simplu pe care îl aveți mereu la îndemână. Amestecul de detergent de vase, bicarbonat de sodiu și apă este exact ceea ce vă trebuie. Detergentul de vase curăță depunerile de mâncare, iar bicarbonatul de sodiu are efect abraziv. Aplicați pasta pe toate suprafețele interioare ale cuptorului, iar după 30 de minute spălați-le în mod obișnuit.

CLEAN MAMA

4. O curățare fundamentală a frigiderului

Este mereu plăcut să deschizi un frigider curat. Dar dacă frigiderul dvs. are un miros neplăcut, nu vă faceți griji. E suficient să scoateți totul din frigider și să aplicați pe suprafețele sale interioare o pastă alcătuită din oțet și bicarbonat de sodiu. Așteptați câteva minute, după care ștergeți-le cu o cârpă umedă.

CENTSABLE MOMMA

5. O chiuvetă strălucitoare

Să lași seara o chiuvetă strălucitor de curată este garantul unei dimineți plăcute. Tot de ce aveți nevoie sunt câteva minute libere și bicarbonat de sodiu. Presărați praful pe chiuvetă și ștergeți-o cu o cârpă sau un burete. În acest fel se curăță chiar și chiuvetele vechi din ceramică. Pentru a obține și o aromă plăcută, adăugați 20 de picături de ulei esențial pe care îl preferați. La sfârșit clătiți suprafața chiuvetei și savurați curățenia ideală!

THE MAKE YOUR OWN ZONE

6. Curățați rosturile de gresie și faianță

Dacă gresia și faianța sunt învechite, probabil rosturile dintre plăci sunt deja foarte murdare. Soluția perfectă pentru a le curăța este amestecul de bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Aplicați pasta obținută pe rosturi, ca după câteva ore să le curățați cu o periuță de dinți veche înmuiată în apă caldă.

AT THE PICKET FENCE

7. Înnoiți mașina de spălat vase

Probabil ați observat că după o anumită perioada mașina de spălat vase începe să elimine un miros neplăcut. Acest fenomen poate fi prevenit prin rularea unui ciclu de curățare. O dată pe lună porniți mașina de spălat vase punând în ea 1/2 de cutie de bicarbonat de sodiu, fără a adăuga veselă.

BARGAIN BABE

8. Eliminați petele de pe mobilă

Ușile și mânerele mobilei de bucătărie pot deveni foarte murdare în timp dacă nu sunt curățate periodic. Bicarbonatul de sodiu are efect abraziv, iar uleiul de cocos elimină murdăria, prevenind totodată și uscarea excesivă a mobilierului. Folosiți o periuță de dinți veche pentru a ajunge în cele mai greu accesibile locuri.

ONE GOOD THING