8 detalii importante care ne vor ajuta să identificăm un salon de frumusețe sau un coafor care oferă servicii necalitative

Înainte de a merge la un salon așteptăm să ni se ofere servicii de calitate. Însă uneori există riscul să întâlnim un amator sau un meșter indiferent, căruia nu-i pasă de clienții săi.

Iată care sunt detaliile care ne vor ajuta să identificăm un salon sau un coafor cărora nu le pasă prea mult de reputația lor și de calitatea serviciilor pe care le oferă.

Straturile de păr de lungime diferită ies în evidență.

Orice tip de tunsoare ar trebui, în versiunea finală, să arate impecabil, fiecare fir să stea la locul său. Coafura ar trebui să fie un tot întreg, nu să fie împărțită în straturi diferite. Un bun specialist va oferi întotdeauna sfaturi și va realiza o coafură reușită.

Instrumentele nu au fost neprelucrate după clientul anterior.

Părul de pe masă, mânerele și pieptenele murdare, plasele de ventilație ale uscătorului înfundate, toate acestea indică faptul că instrumentele nu au fost îngrijite corect.

Trebuie să fim atenți și atunci când instrumentele sunt puse la un loc, pe același suport. Se poate întâmpla ca, după ce a pieptănat pe cineva, frizerul pune instrumentul pe același suport. Toate instrumentele trebuie să fie dezinfectate foarte bine!

Ieșiți din salon cu părul ars.

Un adevărat profesionist va avea grijă să aplice diferite soluții pentru a nu vă deteriora părul și pentru a-i îmbunătăți aspectul.

Va clăti părul cu un balsam mai hrănitor, va folosi un spray de netezire sau o mască și vă va oferi sfaturi de îngrijire până la următoarea vopsire.

Nu analizează structura părului înainte de a se apuca de lucru. 

Dacă frizerul vă spală imediat părul și începe a-l tăia, acesta este un semn rău. Chiar dacă ați venit doar să îndepărtați capetele. Consultarea este una dintre cele mai importante etape ale vizitei la salon, datorită căreia se va stabili un contact de calitate.

În timpul unui astfel de dialog meșterul află ce anume doriți și cum puteți adapta această dorință la structura părului Dumneavoastră. Dacă această etapă este omisă, atunci în cel mai bun caz totul se va face rapid și cu indiferență, iar rezultatele nu vor satisface deloc așteptările Dumneavoastră.

Părul nu a fost tratat cu protecție termică înainte de uscare.

Un frizer neexperimentat sau indiferent poate distruge chiar și cel mai frumos păr.

Primul lucru la care ar trebui să fim atente este protecția termică. Datorită acestor produse profesionale părul va arăta perfect după uscare. În plus, temperatura este importantă. Faptul că uscătorul are temperaturi ridicate nu înseamnă că trebuie folosite. Dacă observați că frizerul nu ține cont de aceste lucruri și vrea să vă usuce părul mai repede, ar trebui să-l evitați în viitor.

Nu vă oferă oglindă pentru a vedea tunsoarea din spate.

De fapt, acest pas este opțional. Cu toate acestea, când vine vorba de tunsori scurte sau de o colorare complexă, va fi corect să vă dea o oglindă pentru a vedea rezultatul și din spate.

Șuvițe prea late.

Această tehnică este destul de sofisticată, în urma căreia părul ar trebui să arate cât mai natural. De aceea, dacă șuvițele deschise s-au dovedit a fi prea late și se evidențiază pe fundalul părului, putem presupune că frizerul dat nu este un profesionist. Cea mai bună soluție în acest caz, ca și în cazul oricărei colorări nereușite, este să așteptați un timp și apoi să vopsiți părul din nou.

V-a spălat părul înainte de vopsire.

Fiecare profesionist știe că uleiurile naturale protejează scalpul și părul de substanțe chimice prea dure. În plus, părul curat are o structură friabilă și, în cazul unor tehnici de vopsire, este mai dificil de lucrat.

Dacă frizerul a decis, din anumite motive, să spele mai întâi părul, ar trebui să vă pună în gardă.