8 detalii din a căror cauză chiar și cea mai scumpă haină va arăta ieftin

Celebra afirmație „Nu suntem suficient de bogați pentru a cumpăra lucruri ieftine” este atribuită mai multor persoane: dramaturgului  Bernard Shaw și designerului de modă francez Madeleine Vionne. Este despre o falsă economisire, deoarece lucrurile ieftine se uzează foarte repede și trebuie înlocuite. Dar nici această tactică nu funcționează întotdeauna. Ne mai ciocnim uneori de o situație extrem de neplăcută: hainele scumpe nu arată așa cum ne-am dori.

Curele cu elastic.

Centurile subțiri, din piele și minimaliste sunt cele mai stilate. Însă centurile late, cu elastic, nu pot fi considerate accesorii scumpe. Pe lângă faptul că arată ieftin, nu sunt deloc practice deoarece se deformează foarte repede.

Nasturi mari din plastic.

Experții sunt de părerea că nasturii mari din plastic ieftin pot strica aspectul chiar și celei mai moderne piese vestimentare.

Etichete.

Producătorii folosesc etichetele pentru a arăta atitudinea companiei față de mediul înconjurător și clienții săi. Pot afișa un logo sau un slogan al companiei, iar unele mărci scriu glume amuzante sau diferite urări pe etichete.

Etichetele prea mari sau realizate din material de calitate inferioară pot să iasă de sub haine ori să se uzeze.

Fermoar de calitate joasă.

Sabine Jacobs, expert în autentificarea produselor de lux, consideră că: „Fermoarele sunt un indicator excelent al unei haine de calitate. Fermoarele produselor originale vor fi marcate  cu litera „B” de la Balenciaga, inscripția „DIOR” pe Dior și „GUCCI” și vor fi de înaltă calitate”.

Bluze care se desfac la piept.

Dacă aveți astfel de bluze sau cămăși, aveți 2 opțiuni. Prima – nu este mărimea Dumneavoastră și a doua – producătorii au economisit și au cusut nasturii greșit.

Buzunare care se văd sub haine. 

Producătorii încearcă să economisească. De aceea, chiar dacă găsim haine de lână, mătase sau bumbac, materialul poate fi de calitate joasă. Aceasta înseamnă că este subțire și transparent, iar buzunarele care se văd de sub haine trădează lipsa de calitate a țesăturii.

Modele care nu se potrivesc la cusături.

În cazul hainelor de înaltă calitate, modelul – fie carouri sau dungi – trebuie să se potrivească la cusături. Dacă toți producătorii vor croi hainele în acest fel, vor fi nevoiți să cheltuiască kilometri de țesătură „suplimentară”, ceea ce va afecta prețul.

Cusături care nu se potrivesc cu nuanța genții.  

Calitatea unei genți de piele poate fi determinata de culoarea firelor folosite. În cărțile de specialitate este menționat faptul că aceeași culoare a tuturor componentelor genții adaugă eleganță. Producătorii de accesorii ieftine nu acordă atenție unor astfel de „lucruri mărunte” și, ca urmare, există foarte multe genți necalitative.