8 detalii deranjante despre care oaspeții nu vor vorbi, dar le va rămâne un gust amar

Este foarte important să ținem mereu cont de regulile de conduită. Dar, din păcate, uităm uneori de aceste reguli atunci când primim oaspeți.

Încercați să evitați următoarele greșeli pentru a nu nimeri în situații jenante.

Uitați să curățați mobilierul.

Este foarte neplăcut când, după ce am mers în ospeție, ne-am trezit cu hainele pline de păr de animale.

Știm că nu este ușor să mențineți ordinea perfectă într-un apartament în care sunt și animale de companie, dar ar fi bine ca înainte de sosirea oaspeților să treceți pe toate suprafețele cu o perie sau cu o rolă.

Insistați să încalțe papucii.

Unele gazde le oferă oaspeților papuci. Dar nu uitați că există persoane care nu preferă să-i încalțe. De aceea ar fi bine să le oferiți oaspeților libertatea de a alege, lăsând papucii într-un loc vizibil.

Neglijați preferințele oaspeților.

Unele persoane preferă ceaiul verde fără zahăr, altele preferă cafeaua cu lapte, iar altcineva bea băuturi calde numai în anumite momente ale zilei. De aceea ar putea fi jenant să le serviți oaspeților o băutură care nu le place, dar, în același timp, le este incomod să refuze. Pentru a evita astfel de situații, fiind în rolul unui invitat, este mai bine să informați gazda despre gusturile dumneavoastră.

Insistați ca oaspeții să mănânce.

Este foarte jenant atunci când gazdele insistă să se consume mâncarea în câteva minute, apoi mai adaugă și mai dau și la pachet. Dar trebuie să ținem cont de faptul că nu toată lumea are aceleași gusturi.

Nu păstrați podeaua curată.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când părinții vin împreună cu cei mici. Imaginați-vă situația în care, după ce s-au târât pe podea, copiii au hainele prăfuite. De acea ar fi bine să vă pregătiți de asemenea vizite.

Uitați de baie.

Este foarte incomod atunci când vasul de toaletă sau robinetele nu funcționează, ușa de la baie nu se închide sau nu este hârtie igienică. De aceea, pentru a evita asemenea situații jenante, ar fi bine să aveți grijă din timp.

Obișnuiți să cereți ajutor la gătit.

Imaginați-vă că atunci când mergeți în vizită, în loc să vă așezați la masă, sunteți invitată să curățați pește sau altceva. Deși pare cam ciudat, se întâmplă destul de des. Iar oaspeții care s-au reținut ar putea avea „onoarea” să strângă de pe masă.

Ascundeți darurile primite.

Înainte de a merge în vizită majoritatea persoanelor cumpără câte ceva pentru gazde: o prăjitură sau o băutură pe care să o savureze împreună. Unele gazde mulțumesc și ascund imediat darurile primite. Ar trebui să știți că acest gest nu este politicos. În cazul în care aveți deja un meniu și nu doriți să vă abateți de la ceea ce a-ți planificat, le puteți explica acest lucru oaspeților.