8 concepții greșite, în care mulți oameni continuă să le creadă

La momentul actual putem afla orice informație cu un singur clic sau cu o expresia „Ok, Google”. Cu toate acestea oamenii continuă să creadă în unele mituri false.

Următoarea selecție conține câteva mituri de acest fel.

Mitul nr. 1: iasomia înflorește peste tot.

Floarea din stânga este Philadélphus și arată ca iasomia doar de la distanță. Iasomia reală, din dreapta, deși nu pare la fel de frumoasă, are un miros inconfundabil. Crește în principal la tropice și subtropice.

Mitul nr. 2: Einstein a picat examenul de matematică.

Ați auzit, probabil, cel puțin o dată că Albert Einstein avea rezultate proaste la școală. Acest lucru este parțial adevărat, deoarece era mai degrabă un elev dificil pentru profesorii săi. Nu-i plăcea modelul de școlarizare. La vârsta de 15 ani Einstein a renunțat la școală și s-a înscris mai târziu la Școala Politehnică din Zurich, dar nu i-a reușit din prima.

Deși se vehiculează că viitorul geniu a picat examenul de matematică, nu este adevărată. Lui Einstein i-au creat probleme botanica, zoologia și limbile. Dar, în ceea ce privește matematica, a susținut examenul cu brio.

Mitul nr. 3: Sydney este capitala Australiei.

Sydney este cel mai populat oraș din Australia, dar nu este capitală. Canberra este capitala Australiei, în timp ce Sydney este doar capitala New South Wales.

Mitul nr. 4: Dante Alighieri a scris Divina comedie.

Prima ediție tipărită cu adjectivul „divin” în titlu, 1555.

Dante Alighieri a scris faimoasa lucrare, dar a numit-o pur și simplu „Comedie”. Poemul a fost scris în 1320, iar prima ediție tipărită a fost lansată cu 152 de ani mai târziu și a fost întitulată „La Comedia di Dante Alighieri”.

Adjectivul „divină” i-a fost atribuit abia în 1555 datorită lui Giovanni Boccaccio, care a considerat lucrarea sublimă. Poemul lui Dante a ajuns la noi în această formă.

Mitul nr. 5: sushi conține pește crud.

Mulți consideră că sushi nu este altceva decât pește crud cu orez, alge marine și legume. Cu toate acestea sushi ar trebui să conțină orez și oțet și nu trebuie să fie cu fructe de mare sau avocado așa cum ne-am obișnuit.

În ceea ce privește deliciile crude, japonezii le numesc sashimi, niște felii subțiri de carne crudă, de vită, porc sau chiar cal sau cu fructe de mare, servite, de obicei, cu orez și sos de soia.

Mitul nr. 6: lămâia este cea mai bună sursă de vitamina C.

Mulți dintre noi au impresia că lămâia este cea mai bună sursă de vitamina C datorită gustului acru. Cu toate acestea, în realitate, prezența acidului citric în fructe nu are nicio legătură cu conținutul lor de vitamine.

Se pare că lămâia nu conține mai multă vitamina C decât conopida. Una dintre cele mai bogate surse naturale cunoscute în prezent este kakadu, care crește în Australia. Doar 100 g din acest produs conțin până la 5.300 mg de vitamina C.

Mitul nr. 7: Cristofor Columb a fost primul european care a ajuns în America.

Cu 500 de ani înainte de sosirea lui Cristofor Columb navigatorul viking european Leif Ericsson vizitase, probabil, coasta Americii. După cum spune legenda islandeză, cercetătorul a decis să studieze acest pământ ciudat. Ericsson a adunat o echipă de 35 de persoane și s-a îndreptat în direcția în care, conform zvonurilor, existau noi țărmuri neexplorate.

În 1960 un grup de arheologi a confirmat acest fapt: pe coasta Labradorului modern și a Newfoundland-ului au fost descoperite urme ale vikingilor. La moment rămășițele așezării scandinave, care a fost spulberată pe malul Americii de Nord în jurul anului 1000 d.Hr., sunt un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.