8 coafuri la care ar fi bine să renunțați după vârsta de 40 de ani

O tunsoare reușită și o coafură bine aranjată reprezintă jumătate din succesul imaginii noastre. Iar la vârsta adultă acest detaliu devine și mai important, deoarece ne poate chiar întineri. Dar există și unele tunsori care nu sunt prea potrivite pentru această vârstă.

1. Tunsorile ultrascurte.

Acestea descoperă fața și gâtul, care, după 40 de ani, ar putea suferi unele schimbări.

2. Cu breton voluminos.

Nici bretonul voluminos nu este prea potrivit pentru această vârstă deoarece ochii vor părea mai mici, iar ridurile vor fi mai vizibile și trăsăturile vor fi mai aspre. Un breton ușor este cea mai bună alegere.

3. Carre drept.

Această tunsoare nu este potrivită pentru această vârstă, deoarece ne arată mai în vârstă. Variantele moderne ale tunsorii Carre, precum cele asimetrice sau în scări sunt mult mai reușite.

4. Părul lung și cărare la mijloc.  

Puține doamne se pot lăuda cu un păr strălucitor și mătăsos după vârsta de 40 de ani. De aceea vă recomandăm să renunțați la părul lung cu cărare la mijloc.

5. Cosite sau coadă.

Este mai bine să renunțați la ele, deoarece riscați să arătați destul de banal.

6. Bucle definite.

În primul rând acestea nu mai sunt la modă și, în al doilea rând, ne arată mai în vârstă. La moment sunt la modă buclele ușoare, aparent neglijente, deoarece pot corecta trăsăturile feței și au efect de întinerire.

7. Stilul retro.

Părul tapat și coafurile înalte nu mai sunt demult la modă.

8. Tunsorile fără breton.

Bretonul bine ales reîmprospătează perfect chipul. Dar absența sa vă va expune ridurile de pe frunte. Bretonul asimetric și cel diagonal sunt perfecte pentru această vârstă.