8 cele mai eficiente și naturale moduri de curățare a covorului

Curățarea profesionistă a covoarelor, cel puțin o dată în an, este o modalitate de a scăpa de murdăria, microbii și praful care s-a acumulat în ele. Însă dacă doriți să faceți economie sau aveți nevoie de o curățare naturală între cele profesionale, atunci vă propunem câteva trucuri eficiente pe care puteți să le încercați chiar acasă.

Se recomandă ca înainte de a curăța tot covorul să încercați să-l spălați pe porțiune mică mai puțin vizibilă pentru a nu deteriora tot covorul.

1. Preparați o soluție de curățare acasă

Aveți nevoie de 1 pahar de oțet alb, 2 pahare de apă, 2 linguri de sare și 15 picături de ulei de lavandă (sau alt ulei care vă place). Amestecați toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator. Agitați bine. Pulverizați direct pe suprafața murdară. Lăsați covorul să se usuce puțin înainte de a-l curăța și aspira.

2. Pete umede

Pentru petele umede (în special urină) folosiți bicarbonat de sodiu și borax. Amestecați 3 părți de bicarbonat de sodiu și 1 parte de borax. Presărați peste suprafața umedă. Dacă amestecul absoarbe toată umezeala, presărați un alt strat. Lăsați pentru câteva minute și apoi aspirați.

3. Călcați cu fierul de călcat

Amestecați 1 parte de oțet și 2 părți de apă. Puneți soluția obținută într-o sticlă cu pulverizator. Stropiți petele cu această soluție. Puneți o cârpă umedă pe suprafața necesară și călcați cu fierul de călcat aproximativ 30 de minute. Dacă este necesar, repetați procedura.

4. Aspirați cu regularitate

Desigur este o muncă permanentă și poate nu este pe placul tuturor, dar aspirarea cel puțin o dată pe săptămână a covoarelor este cea mai eficientă metodă de îndepărtare a murdăriei, a prafului și a bacteriilor.

5. Periuță de dinți și bere

Turnați puțină bere peste pata de pe covor și folosiți o periuță de dinți pentru a freca petele.

6. Curățarea petelor de cerneală

Ați făcut o pată de cerneală pe covor? Presărați pata, încă umedă, cu sare și apoi aspirați.

7. Apă și amoniac

Amestecați 1 pahar de amoniac cu aproximativ 1.5 litri de apă caldă. Înmuiați o lavetă în această soluție și curățați petele de pe covor, apoi lăsați să se usuce.

8. Soluție de curățare universală

Dacă aveți un aspirator cu filtrare prin apă, atunci adăugați 1 pahar de apă în rezervor și câteva picături de ulei esențial. Curățați covoarele în mod obișnuit.

 

Sursa: Hometips.diyeveywhere.com