8 cărți care pot salva chiar și din o depresie grea!

1. John Irving – Legea pământului

Romanul scriitorului american John Irving reprezintă o sagă contemporană despre o familie ce trăiește în lumea noastră absurdă și lipsită de sens, membrii căreia încearcă să obțină și să capete un echilibru armonios între veșnic și trecător.

2. Jerome K. Jerome – Trei într-o barcă

O poveste incredibilă și plină de viață, expusă într-un stil englezesc unic de către scriitorul de comedie Jerome K. Jerome. Cartea relatează despre călătoria a trei domni pe apele Tamisei, o istorie plină de evenimente interesante și situații comice, din care eroii reușesc să iasă păstrându-și propria demnitate.

3. Jenny Downham – Înainte să mor

Eroina cărții are 16 ani și abia începe să trăiască, vrând să reușească foarte multe. De aceea ea scrie o listă cu dorințe și se pune pe treabă. Dar acestea nu sunt la fel de inocente ca și la alți adolescenți, căci ea nu seamănă cu ei. “Înainte să mor” este un roman îndrăzneț și sincer, care te umple de viață.

4. Douglas Adams – Ghidul autostopistului galactic

O companie de aventurieri parcurg galaxia în căutarea bucuriei și liniștii. Dar niște forțe necunoscute îi însărcinează cu diverse misiuni înalte pentru a salva universul de tot felul de psihopați. Cugetările lui Adams despre lume și sensul vieții sunt însoțite uneori de sarcasm, alteori de un zâmbet melancolic.

5. Erlend Loe – Naiv. Super

Cartea este scrisă din numele un bărbat de treizeci de ani, care trece prin “criza vârstei de mijloc”. Această operă are un farmec aparte, ironiile fine amintindu-ne de picturile “naive”: la prima vedere pare ridicolă, dar dacă te uiți mai bine descoperi lucruri extraordinare și detalii care revelează o profunzime deosebită.

6. Elizabeth Gilbert – Mănâncă, roagă-te, iubește

Către vârsta de 30 de ani Elizabeth Gilbert avea tot ce și-ar dori o femeie contemporană: studii, ambiții, familie, vilă, carieră. Dar trecând prin divorț, depresie și o nouă decepție în iubire, ea înțelege că a avut până atunci concepții greșite despre sine. Pentru a-și reveni, Elizabeth ia măsuri radicale: vinde toată proprietatea, se desparte de toți cei dragi și pleacă într-o călătorie în jurul lumii pentru un an de zile. În deplină singurătate…

“Mănâncă, roagă-te, iubește” este o carte care explică cum poți găsi bucurie acolo unde nu o aștepți și cum să nu cauți fericirea acolo unde ea nu va fi.

7. Fannie Flagg – Roșii verzi prăjite

Citind această carte poți auzi plâns, bucurie, bârfe, zgomotul trenului și a frunzelor. Ascultându-le atent, veți pătrunde în viața unui mic orășel american, în care, ca și oriunde în această lume, se împletesc iubirea cu durerea, frica și nădejdea, prietenia și ura. Această istorie e relatată cu o sinceritate pătrunzătoare, romanul lui Fannie Flagg va deveni una din cărțile dvs. preferate.

8. Ray Bradbury – Un leac pentru melancolie

“Când totul este pierdut, rămâne speranța” – afirmă unul din eroii lui Bradbury, acesta putând fi motto-ul întregii antologii “Un leac pentru melancolie”, pe paginile căreia veți găsi zâmbete triste și minuni frumoase.