8 actori pentru care actoria înseamnă mult mai mult decât să urmeze scenariul

Apreciem actorii pentru aspect, talent și carismă, dar de multe ori ne întrebăm de ce unii dintre ei sunt atât de apreciați de toată lumea? Secretul constă în faptul că, de dragul rolului, unii sunt gata să meargă foarte departe.

Johnny Depp – Căpitanul Jack Sparrow.

Depp mergea mereu legănându-se deoarece pe navă, pentru a nu cădea, trebuie să mergi în acest fel. De aceea, ca marinar experimentat, nu putea renunța la acest obicei nici măcar pe uscat. Actorul însuși a inventat acest detaliu.

Alan Rickman – Hans Gruber.

Chiar dacă rolul său din „Die Hard” a fost de debut, actorul a dat dovadă de un înalt profesionalism. Alan a propus ca, în loc de uniformă militară, personajul să poarte costum și să fie adăugată o scenă în care se preface ostatic. La început ideile sale au fost respinse, dar apoi scenariul a fost rescris. Poate de aceea filmul este actual și acum, deși a fost filmat cu circa de 30 de ani în urmă.

Jennifer Aniston – Justin.

Pentru a dezvălui caracterul nefericitei Justin din „Good Girl” actrița a recurs la o transformare fizică. Pentru a obține acest efect, a trebuit să poarte, timp de o lună, haltere încheieturile mâinilor. Deși filmul nu a devenit popular, Jennifer a dovedit că se poate descurca și cu astfel de roluri.

Jake Gyllenhaal – Louis Bloom și detectivul Loki.

Jake este unul dintre cei mai îndrăzneți actori ai generației sale: de multe ori are roluri foarte complexe. În scenariul filmului „Prădător de noapte” el a creat un erou care nu știe ce înseamnă empatia. Când are șansă de a câștiga bani sau vorbește despre ei, încetează să clipească. Această tehnică, cu care a venit actorul, inspiră teamă.

Este curios faptul că în același an Gyllenhaal a jucat rolul detectivului Loki în „Prizonieri”. Când a ajuns într-un impas, Loki a devenit foarte nervos. Aici Jake a decis să pună în valoare ochii săi expresivi: clipea des și își strângea pleoapele.

Anthony Hopkins – Dr Lecter.

Personajul lui Anthony din filmul „Tăcerea mielilor” s-a dovedit a fi cel mai impresionant, deși a apărut pe ecran doar 20 de minute. Se spune că actorul nu clipea deloc, dar acest lucru nu este adevărat. Hopkins clipea rar și încet, creând impresia că personajul o făcea din proprie inițiativă, savurând momentul.

Sandra Bullock – Annie.

Pentru rolul din filmul „Speed” nu a fost suficient ca Sandra să învețe doar cum să conducă, dar avea nevoie de permis de conducere pe care l-a promovat din prima. Deși în unele scene a fost implicat și un cascador, care stătea pe acoperiș, filmul a avut un mare succes.

Danny DeVito – Lorax.

Unii actori își pot sonoriza personajele în mai multe limbi simultan. Acesta este un fel de truc de marketing, deoarece oamenii vor să audă vocile originale ale actorilor preferați, chiar dacă nu le cunosc limba. Danny DeVito a mers mult mai departe. El l-a sonorizat pe Lorax din desenul animat cu același nume nu numai în limba engleză, ci și în limba spaniolă, italiană și germană, deși nu vorbește niciuna dintre ele. Danny a decis să facă acest pas, considerând că este o provocare interesantă.

Viggo Mortensen – Aragorn.

Viggo Mortensen, după cum s-a dovedit, ține la original. Viggo a povestit de ce a refuzat să reia rolul Aragorn în trilogia „The Hobbit” a lui Peter Jackson, o revenire în universul Stăpânul Inelelor. „In 2008 producătorii m-au întrebat dacă aș fi interesat să mă întorc în acest univers și la rolul Aragorn. Dar le-am explicat că Aragorn nu exista în „The Hobbit” și că evenimentele din carte se desfășoară cu 60 de ani mai devreme decât „Stăpânul Inelelor”. Cum aș fi putut apărea?”