7 tunsori potrivite pentru părul subțire și rar

Nu toți au de la natură un păr des și suplu, care să fie oricum aranjat și să arate excelent. Femeile cu părul cu fir subțire nu sunt mai puțin frumoase, însă pierd în competiția cu femeile ce-și etalează podoaba capilară deasă. Fiecare femeie inventivă cunoaște o serie de trucuri prin care își poate ascunde micile defecte sau își poate transforma neajunsurile în atuuri.

Redacția noastră îți aduce la cunoștință câteva modalități prin care poți conferi volum părului subțire și rar cu ajutorul coafurii adecvate.

Lungimea potrivită

Primul lucru la care trebuie să te gândești este ce lungime ai vrea să aibă părul tău. Părul subțire nu este avantajat deloc de o tunsoare scurtă, motiv pentru care, mai ales dacă ai părul blond, aceste opțiuni extravagante nu ți se potrivesc. Părul subțire și lung nu arată nici el bine, întrucât problema este accentuată inutil. Iată de ce lungimea ideală a părului pentru femeile cu păr subțire este până la umeri sau cu 5-10 cm mai jos de linia umerilor.

Acum e cazul să vorbim despre tunsorile potrivite, care vor oferi părului tău volumul de care are nevoie.

Bobul

Tunsoarea bob este potrivită pentru orice formă a feței. Structura aceste tunsori va adăuga un plus de volum chiar și celui mai subțire păr. Poți să optezi pentru orice tip de bob, efectul va fi oricum impresionant.

Carre

Tradiționala tunsoare carre de orice lungime este ideală pentru părul subțire, întrucât poate crea mult doritul efect de volum. Însă, această tunsoare necesită să fie coafată regulat, în caz contrar, efectul nu va fi cel scontat.

Pixie cu breton

Dacă vei hotărî să-ți faci o tunsoare pixie cu breton alungit, atunci tot ceea ce va trebui să faci după fiecare spălare a părului este să-l usuci cu foenul, iar cu ajutorul unui produs pentru coafat să oferi textură șuvițelor din față.

Tăietura dreaptă

Probabil ai remarcat cum arată vârfurile firelor tale de păr dacă nu le tunzi în decurs de 2-3 luni. Părul subțire se deteriorează și mai mult, despicându-se, și arată mult mai rar și neuniform. Pentru ca părul tău să arate voluminos și sănătos, acesta are nevoie de o tăietură dreaptă.

Tunsoarea în scări

Dacă nu-ți dorești să îți scurtezi prea mult părul, dar totuși îți dorești un păr cu volum, nu dispera – există o opțiune și în acest caz, pentru părul lung și de lungime medie. Este vorba de o tunsoare simplă în scări. Combinația dintre șuvițele lungi și scurte din față fac părul să fie vizual mai voluminos. Pentru încă un plus de volum, poți vopsi în nuanțe mai deschise șuvițele din față.

Tunsoarea cascadă

Această tunsoare este capabilă să creeze efectul de păr cu volum, aranjat lejer și cu gust. Este o modalitate excelentă de a face părul vizual mai des, fără a lua din lungime. Însă, tunsoarea cascadă necesită să fie coafată, în caz contrar va arăta neglijent.

Tunsoare asimetrică

Tunsorile asimetrice sunt potrivite persoanelor cu părul subțire din simplul motiv că aceste tunsori au contururi clare și lungimi contrastante ce pun accentul pe forma tunsorii, nu pe desimea părului. În acest sezon vor fi la modă tunsorile asimetrice cu cărarea pe o parte.