7 trucuri pentru conducătorii auto, care îi vor ajuta să economisească timp și efort în sezonul de iarnă

Vremea umedă și rece este o adevărată provocare pentru conducătorii auto.

Vă propunem în continuare câteva trucuri utile pentru dezghețarea parbrizului, dezaburirea geamurilor sau curățarea mașinii de zăpadă și gheață.

Parbrizul și geamurile înghețate. 

Cum puteți rezolva problema: pentru a dezgheța parbrizul se realizează un amestec din oțet și apă (în raport de 3:1) și se pulverizează pe geamurile înghețate.

Cum o puteți preveni: cu ajutorul unui amestec din cantități egale de etanol și apă, cu puțin detergent de vase. Se pulverizează pe parbriz.

Lacăt înghețat.

Cum puteți rezolva problema dată: gelul antibacterian pentru mâini vă va ajută la curățarea gheții formate și la deblocarea mecanismului. Va trebui să puneți doar câteva picături pe cheie și veți rezolva imediat problema.

Puteți utiliza, de asemenea, această metodă veche: încălziți cheia cu o brichetă și introduceți-o în lacăt.

Cum o puteți preveni: pentru ca lacătul să nu înghețe, pulverizați puțin WD-40 în lacăt înainte de începerea sezonului rece. Va dura câteva minute, dar vă va scăpa de probleme pe parcursul iernii.

Portiere înghețate.

Cum să preveniți înghețarea garniturii portierelor? Vă va veni în ajutor un spray pentru gătit (acesta se vinde la orice supermarket). Pulverizați-l pe garnitura ușii de cauciuc și ștergeți apoi cu un prosop de hârtie.

Geamurile aburite.

Cum să rezolvați problema: ștergeți geamul cu un burete pentru tabla magnetică.

Cum să o preveniți: umpleți o șosetă veche sau o pungă de pânză cu nisip pentru litiera pisicii și puneți-o sub scaun. Nisipul va absorbi umezeala, iar ceața de pe geamuri nu vă va mai deranja.

Oglinzile retrovizoare înghețate.

Cum să preveniți: pentru a evita înghețarea oglinzilor retrovizoare le puteți acoperi peste noapte cu pungi de plastic. A doua zi nu va mai fi nevoie să le curățați.

Faruri înghețate sau aburite.

Cum să preveniți: în primul rând va trebui să curățați bine farurile şi să le lăsați să se usuce. Aplicați, apoi, un strat subțire de ceară. Aceasta va preveni acumularea umezelii. Protecția va dura câteva săptămâni.

Autovehicul blocat în zăpadă.

Cum să rezolvați problema: dacă plecați la drum pe timp de iarnă, nu uitați să luați un sac de nisip în portbagaj. În cazul în care mașina rămâne blocată în zăpadă sau patinează, presărați nisip sub roți. O altă metodă eficientă este să puneți covorașele din mașină sub roți.