7 trucuri de utilizare a cuptorului cu microunde pe care probabil încă nu le cunoști

Astăzi e greu să găsești o bucătărie în care să nu fie un cuptor cu microunde. El ne vine în ajutor mereu când avem nevoie să decongelăm, să încălzim sau chiar să preparăm ceva savuros!

Dar, după cum se știe, creativitatea omului nu are limite, iar cuptorul cu microunde a devenit deja ceva mai mult decât doar un obiect pentru prepararea și încălzirea mâncării.

Redacția noastră vă prezintă un șir de trucuri care vor face din cuptorul cu microunde un obiect util pentru întreaga gospodărie.

Capacitățile cuptorului cu microunde

1. Cafea cu un strat generos de spumă

Vă doriți o ceașcă de cafea ca în panourile publicitare? Nu aveți nevoie de aparat de cafea dacă aveți la îndemână un cuptor cu microunde. Turnați puțin lapte într-un borcan de sticlă și agitați conținutul, apoi puneți-l în cuptor pentru 30 de secunde. Veți obține un conținut spumos care poate fi așezat elegant în ceașca de cafea.

2. Curățați usturoiul

Așezați bulbul de usturoi în cuptorul cu microunde și porniți-l pentru 15 secunde la putere maxim. După asta usturoiul se va curăța extrem de ușor.

3. Faceți chipsuri

Tăiați cartofii în felii foarte subțiri, aranjați-le pe o bucată de pergament așezată pe o farfurie, apoi stropiți feliile cu ulei și adăugați condimentele dorite. Puneți cartofii la cuptor cu microunde pentru 3 minute, după care întoarceți-i pe partea cealaltă și mai țineți-i 3 minute în cuptor.

4. Decojiți fructele și legumele

Procedura e cât se poate de simplă: faceți o mică tăietură în formă de cruce pe fruct sau legumă și puneți la cuptorul cu microunde pentru 2 minute.

5. Sterilizați borcanele

Spălați bine borcanele, apoi, fără a le șterge de umezeală, așezați-le în cuptorul cu microunde și porniți-l la putere maximă pentru 1,5-2 minute.

6. Bărcuțe din lipie

Gustările de pe masa de sărbătoare vor arăta foarte apetisant în astfel de “bărcuțe”. Tăiați lipia în ronduri pe care să le uscați în cuptorul cu microunde. Pentru a vă asigura că bărcuțele vor fi curbate, le puteți așeza în căni sau pahare.

7. Legume la baine-marie

Spălați bine și tăiați legumele, apoi așezați-le într-un vas potrivit, adăugați condimentele dorite, amestecați bine, după care acoperiți vasul cu folie alimentară (potrivită pentru cuptorul cu microunde) și puneți totul la cuptor pentru 15-20 de minute la putere medie.

În încheiere vă mai dăm un sfat extraordinar: dacă vă doriți să umpleți bucătăria de o aromă plăcută (vanilie, scorțișoară etc.), presărați un vârf de cuțit de condiment pe o farfurie și puneți-o în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde. Efectul e absolut uimitor!