7 trucuri datorită cărora casa ta va arăta la fel de îngrijită ca o cameră de hotel

Atunci când plecați într-o călătorie, împachetați doar hainele preferate și câteva produse cosmetice. În călătorii nu aveți nevoie nici de blugii care vă sunt strâmți, nici de rimelul care se dispersează. Este un non sens să le luați cu dvs.

Dacă uitați de faptul că într-o cameră de hotel mobila nu este a dvs., iar televizorul de acasă este mai mare, atunci vă veți simți foarte bine. Este îngrijit și simplu. Chiar și toaleta de dimineață o veți face mult mai repede, veți dormi mai bine. Secretul Nr. 1 – ați luat cu dvs. doar lucrurile necesare. Rimelul dă volum genelor, blugii se aranjează foarte bine. Vă aduceți oare aminte de faptul că acasă aveți niște alternative nereușite? Probabil că nu. Secretul Nr. 2 – mai există încă alte 7 trucuri de vă place atât de mult viața de hotel.

1. Șifonierul nu este atât de aglomerat

Hainele sunt aranjate liber pe umerașe. Puteți vedea clar orice haină și nu este o aglomerație de cutii la fel ca în șifonierul de acasă. Scoateți toate hainele din dulap și sortați-le răspunzând la întrebarea: „Mi-aș lua sau nu această haină în călătorie?”

Apoi puneți într-o pungă mare toate hainele pe care nu le veți mai purta. Nu vă fie milă. Acele haine au fost bune cândva, iar acum nu mai sunt. Dăruiți-le nevoiașilor sau aruncați-le.

2. Balconul liber

Într-un hotel balconul este balcon. Acolo veți vedea doar o măsuță, un scaun și niște flori. Iar în apartamente? Cred că aveți foarte multe lucruri la balcon. Dar știați că pe timp de vară schiurile, săniile pot fi păstrate în debara, iar pe timp de iarnă – bicicletele și trotinetele?

Balconul, debaraua sunt antonimele cuvântului disciplină. Rețineți, cu cât mai departe este păstrat un lucru, cu atât mai inutil este.

3. Rafturi parțial libere

Munții de CD-uri, cărți, reviste creează presiune informațională. Întrebați-vă cât de des citiți acele cărți sau reviste sau vizionați filmele de pe discuri? Ele sunt demult acoperite cu un strat gros de praf.

Rafturile sunt mai mult pentru a pune o fotografie sau o decorațiune, iar nu pentru a depozita lucrurile. Cu cât veți avea mai puține lucruri, cu atât mai repede veți face curățenie.

4. Camera de baie pe jumătate liberă

Baia nu trebuie să fie un loc de colecții de flacoane și produse cosmetice. Ambalajele se acoperă cu murdărie și se deteriorează. Nu trebuie să le ascundeți pe undeva. Omul are un singur cap, este suficient un singur șampon.

Aruncați lucrurile pe care nu le veți mai folosi, iar toate celelalte aranjați-le într-o cutie cu capac. Lăsați la vedere doar periuța și pasta de dinți, săpunul. Acum baia va arăta mult mai bine.

5. Canapele și fotolii libere

Unii oameni pierd luni întregi pentru a alege o canapea sau un fotoliu. Iar apoi le acoperă cu o pătură pentru a nu se deteriora. Care este sensul să protejezi ceea ce nu se vede?

„Dezbrăcați” canapelele și fotoliile. Designerii și producătorii se străduie ca pânza să țină mult timp. Mai mult, ea poate fi oricând reînnoită. În acest fel procedează hotelurile scumpe.

6. Lenjerie de pat albă 

Este un truc corect. Lenjeria de pat albă trebuie schimbată mai des, respectiv este mai folositor pentru sănătate. Dormitorul va arăta ușor și proaspăt, însă lenjeria colorată are efect invers.

Lenjeria colorată este o practică a hotelurilor ieftine care economisesc bani pe produsele de curățare.

7. Țesături albe

Perdele, prosoape, fețe de mese și șervețele albe – acesta este stilul hotelurilor. Albul este sinonimul curățeniei, purității și eleganței. Este culoarea care descătușează privirea și vă provoacă să faceți mai des ordine.

Veți spune că nu este practic. Noi, însă, vă spunem să cumpărați un înălbitor bun și să savurați mereu lucrurile curate și noi.

Ordonați-vă locuința și vă veți simți mai liberi, mai relaxați, veți găsi mai repede lucrurile!