Pe străzile noastre puteți întâlni mulți câini fără stăpân. În special lângă piețe, magazine de produse alimentare și blocurile de locuit. Desigur, bietele animale nu sunt vinovate că au avut stăpâni nemiloși și i-au alungat în stradă. Însă acești când prezintă un pericol real pentru trecători, deoarece ei pot să fie agresivi și sunt o sursă sigură de infecții, în special de rabie.
Fasingur.info vă informează despre măsurile de protecție pe care trebuie să le întreprindeți dacă vă aflați lângă o haită de maidanezi, iar unul dintre câini vă atacă. Este important să nu vă pierdeți cu firea și să-i dați o lecție câinelui pentru a nu se mai apropia de oameni.
Atacurile maidanezilor
1. Încrederea în sine
La fel ca alte animale, câinii simt frica și lipsa de protecție. Încercați să vă concentrați și să nu vă gândiți la nimic, dacă câinele se apropie de dvs. cu intenții clare de agresivitate. Priviți-l în ochi, în caz de necesitate strigați: „Fu”, „Pleacă” – aceste cuvinte trebuie să fie scurte și spune tare.

Toate cele spuse mai sus sunt de prisos dacă câinele suferă de rabie. Dacă câinele este lângă dvs., plecați încet și fără mișcări bruște, controlați câinele cu privirea.

2. Manevre de distragere a atenției
Dacă câinele este rău intenționat și a început să se lupte, încercați să-i distrageți atenția cu orice aveți la îndemână. Jertfiți lucrurile dragi, deoarece 40 de injecții la spital vă vor costa mai mult. Mai rău, traumele vor rămâne pe toată viața.

3. Nu atrageți atenție la lătrat
Greșeala multor persoane este că dacă aud lătratul, ei se deranjează, se întorc să-l vadă și chiar încep să fugă. Rețineți! dacă câinele a hotărât să vă atace nu veți auzi nici un lătrat. Maximum doar un mârâit încet. Câinele dacă latră, înseamnă că el alungă un străin de pe teritoriul său.
Nu vă întoarceți la câine nici pe o parte, nici cu spatele. Astfel, maidanezul va ști că v-a speriat și își va întări reușita cu dinții.

4. Țintiți în gât
Dacă câinele a început atacul, încercați să găsiți cu spatele un sprijin pentru a nu vă doborî la pământ. Scoateți haina sau folosiți geanta și țineți-o cu mâna întinsă în fața dvs. Câinele va înhăța obiectul instinctiv și va trage. Nu pierdeți timpul și loviți câinele în gât.

5. Jertfiți mâna
Câinele poate ataca în orice moment și nu veți avea mereu un obiect cu care vă puteți proteja. Încercați să minimizați efectul atacului: stați pe o parte la el și întindeți mâna înainte. Când se va apropia mai mult, întindeți rapid mâna.
Câinele va reacționa la mișcare și va mușca antebrațul. Ideal ar fi să loviți câinele printr-o săritură, dacă nu reușiți, puneți-l la pământ cu greutatea dvs. și încercați să-l loviți cât mai tare pentru a se speria și a fugi.

6. Haita
Cel mai periculos este atunci când vă înconjoară o haită agresivă. Aici nu trebuie să pierdeți timpul. De asemenea, nu trebuie să începeți să vă apărați de conducătorul haitei. De obicei el este cel mai mare și mai puternic câine. Tot ce face el repetă ceilalți câini: latră, atacă, rod. Loviți-l pe cel care atacă primul sau alegeți-l pe cel mai slăbuț. O lovitură bună poate speria întreaga haită.

7. Obiecte de protecție
În mod perfect ar trebui să aveți un spray cu gaz pentru a vă putea proteja. Dacă lăsați copilul să plece la joacă, iar prin apropiere știți că sunt maidanezi, dați-i copilului un spray cu gaz sau lac de păr.
Dacă nu aveți nimic din astea, iar în jur nu aveți nici o piatră, încercați să imitați că luați ceva de jos și aruncați în el. Câinele reacționează instinctiv la acest pericol și există șansa ca el să se retragă.

Rețineți aceste sfaturi, deoarece nu știți când vă poate ataca un maidanez. De asemenea, nu provocați câinii și fiți mai blânzi cu ei.