7 tendințe principale de vopsire a părului pentru vara-toamna ! Am ales culoarea ”ochi de tigru”

Odată cu sosirea primăverii inima fiecărei reprezentante a genului frumos este dornică de schimbări: cineva preferă să înceapă de la diete, altcineva își actualizează garderoba, iar cele mai disperate optează nu doar pentru împrospătarea propriei imagini, dar și pentru reparația în apartament. Noi vă sugerăm să n-o luați chiar într-atât de serios, dar s-o porniți mai încet: de la o nouă tunsoare și culoare a parului.

Stiliștii profesioniști au vorbit despre culoarea părului care va fi la moda în, dar, mai exact, despre cele 7 tehnici extraordinare de colorare, care nu vor lăsa indiferentă nici o reprezentantă a genului frumos. Redacția noastră vă prezintă principalele tendințe de colorare a parului pentru primăvara care a sosit deja și pentru vara care ne bate la ușă! Salvați-le și faceți cât mai curând o programare la stilist…

1. Ochi de tigru

Este evident de ce această tehnică ultramodernă de colorare a părului a fost numită astfel: tranziția de la maroniu spre auriu și strălucirea părului fac ca această culoare a părului să semene cu piatra semi-prețioasă „ochi de tigru”. Această tehnică de colorare este potrivită pentru domnișoarele brunete și care au tenul închis.
„În rezultatul acestei colorări se obține un efect contrastant, diferența de tonuri fiind de 2 sau mai multe”, explică stiliștii. Am îndrăgit imediat această tehnică originală de vopsire a părului, deoarece este o combinație incredibil de frumoasă dintre șuvițele caramel și culoarea ciocolatie a părului și ar fi imposibil să nu ne încânte!

2. Tehnica air touch 

Una din principalele tendințe de anul trecut ce ține de vopsirea părului pare că nu va renunța nici anul acesta la această poziție. Această tehnică, inventată de stilistul rus Vladimir Sarbashev, este una dintre cele mai greu de realizat.
Cu toate acestea, deoarece nu are restricții legate de vârstă, acțiunea blândă asupra părului, creșterea vizuală a volumului, rezultatul de durată și efectul unei străluciri  sănătoase face ca această metodă de vopsire să fie una dintre cele mai populare și căutate de către fashionistele din întreaga lume.

„Înainte de aplicarea vopselii părul se împarte în mai multe șuvițe și apoi se suflă cu un jet de aer provenit de la uscătorul de păr astfel încât din fiecare șuviță să rămână aproximativ 40-50% din volumul inițial. Ulterior se vopsesc anume aceste șuvițe! “- explică stilistul Artem Klyukin.

Tehnica de vopsire air touch este ideală pentru blonde, oferă efectul cel mai natural al șuvițelor și nu necesită o împrospătare prea frecventă: doar o dată la 4-5 luni.

3. Vopsirea în stilul nude

Este o tehnică naturală de colorare, în care aproape că nu există contraste. Esența acestei metode constă în amestecarea diferitor nuanțe, care, însă, au aceleași tonuri și se utilizează pentru a crea impresia unei culori “naturale”. În cazul în care firul de păr este suficient gros și nu are nevoie de volum suplimentar, puteți opta chiar pentru o singură culoare.

„Părul ar trebui să arate astfel de parcă aceasta ar fi culoarea Dumneavoastră naturală. Pentru această tehnică se aleg nuanțe foarte calde și solare: blond natural, nuc, miere, roșcat, castan cald”, afirmă stilistul Maxim Rokitsky.

Dacă ați obosit deja de ombre și balayage, iar sufletul vă cere o schimbare, încercați neapărat acestă tehnică simplă de colorare. Naturalețea este mereu la modă!

4. Șuvițe aprinse

Dacă sunteți dornică de un pic de dinamism, acordați neapărat atenție acestei tehnici de colorare. În locul tehnicii pixelate, care a fost destul de recent la modă, a apărut o astfel de tehnică de colorare „secretă”. Originalitatea sa constă în faptul că nuanța de bază a părului rămâne neschimbată, dar undeva din interior, de la ceafă sau de la tâmple, apare o șuviță de culori aprinse, care are, în mod obligatoriu, nuanțe acide.
Cel mai este faptul că în viata de zi cu zi acest de detaliu nu va fi vizibil, fiind ascuns de partea superioară a parului, aceasta ar fi doar în cazul în care nu doriți să atrageți atenția cu o coafură atât de originala.

5. Tonarea părului după metoda color relief

Vopsirea părului după metoda color relief, sau așa-numita repartizare inversă a culorii, este o opțiune ideală pentru blondele care au obosit să-și tot vopsească rădăcinile. Această metodă, în mai multe straturi, constă în vopsirea părului blond pe toată lungimea și lăsarea rădăcinilor întunecate, ceea ce oferă efect de strălucire și se potrivește domnișoarelor cu tenul mai închis.
Vopsirea corectă a părului va crea un joc incredibil de culori, de tranziții și chiar va adăuga volum coafurii. Dar trebuie să ținem cont de faptul că o asemenea tehnică de colorare necesită o permanentă aranjare minuțioasă.

6. Soften pentru păr întunecat

Această tehnică blândă de colorare vă va ajuta să vă reîmprospătați părul închis la culoare, va adăuga volum, densitate și luciu frumos coafurii. Efectul contrastant și reliefat se obține din contul decolorării șuvițelor. Vopseaua blândă, care are la bază ingrediente naturale, nu dăunează părului, doar îl reîmprospătează și îl îngrijește.

7. Contouring 

Sculptarea feței numai cu ajutorul corectorului și highlighter-ului nu este deja la modă! Pentru a conferi o formă perfectă pomeților sau nasului, pentru a micșora vizual obrajii și pentru a corecta forma frunții putem apela la vopsirea profesionistă a părului.


Principiul este același ca și în cazul machiajului: nuanțele luminoase vor ajuta la evidențierea anumitor zone, iar cele întunecate le vor ascunde pe altele. De exemplu șuvițele de nuanțe deschise de-a lungul liniei coafurii va conferi feței gingășie și strălucire, iar pomeții înalți pot fi ușor evidențiați cu ajutorul șuvițelor de o nuanță miere-grâu.


Schimbarea coafurii este o excelenta terapie anti-stres pentru o femeie! Dacă vi se pare că la moment lucrurile nu stau așa cum v-ați dori, încercați să schimbați culoarea părului și totul în jur se va lumina.

Salvați această colecție de tehnici de colorare la modă și faceți-vă cât mai curând o programare la stilist, dar articolul nostru distribuiți-l și prietenelor Dumneavoastră.