7 țări ale lumii în care mersul la coafor poate fi o surpriză pentru turiști

Înainte de a merge la coafor știm deja la ce să ne așteptăm: îi vom explica ce tunsoare dorim, vom sta pe un scaun, iar la final ne va usca și ne va coafa părul.

Dar în unele țări aceste servicii pot fi diferite de ale noastre. În saloanele de înfrumusețare vietnameze, de exemplu, vă vor propune și curățarea urechilor, iar în Japonia vă vor pune niște căciulițe pe urechi.

China.

În Xiamen (China) pelerinele au o parte transparentă pentru a putea folosi telefonul. În frizeriile chineze, de regulă, spălarea părului și masajul capului sunt gratuite, iar prețul serviciilor depinde de calificări: dacă alegeți cea mai ieftină tunsoare, atunci o va face un frizer mai puțin experimentat. În China majoritatea frizerilor sunt bărbați. Frizerii nu spală părul clienților; de regulă acest lucru se face fie de stagiari, fie de asistenții coaforului.

Nu orice frizer se va apuca să-i deservească pe străini, unul dintre motive fiind bariera lingvistică. Nimeni nu vrea să își asume responsabilitatea pentru o tunsoare nereușită.

Japonia.

În timpul spălării părului în saloanele de înfrumusețare japoneze se pune un șervețel subțire pe fața clientului pentru a-i proteja pielea și machiajul.

Unele frizerii din Tokyo vă pot oferi un iPad în loc de reviste. Uscătorul de păr este benefic și pentru pielea feței deoarece aerul acestuia conține colagen (în interiorul acestuia este un cartuș de colagen detașabil și se poate seta unul dintre cele 3 moduri: „aer rece”, „aer cald” și „pentru piele”.

Iar în timpul vopsirii părului pe urechile clientului se pun niște căciulițe speciale pentru a nu le murdări de vopsea.

Vietnam.

În Vietnam veți găsi cele mai ieftine servicii de bărbierit și tunsoare chiar pe stradă. Prețurile pentru aceste servicii sunt destul de mici. Serviciul de curățare a urechilor cu instrumente speciale este foarte frecvent. În ciuda faptului că această procedură poate părea dureroasă pentru turiști, localnicii optează foarte des pentru aceasta: atât frizeriile, cât și saloanele de înfrumusețare scumpe oferă acest serviciu.

India.

În India frizeriile sunt și un loc de socializare. De aceea să nu vă mirați, dacă veți vedea vreo persoană care se uită la un meci la televizor sau discută cu angajații sau clienții care așteaptă.

Iar gama de servicii de aici este mai largă decât ne-am putea imagina: dacă vedeți vreun bărbat care se dezbracă până la brâu și ridică mâinile, nu vă speriați. Așteaptă să i se radă pieptul și spatele.

Franța.

Coaforii francezi vă vor întreba, în timp ce vă spală părul, dacă doriți „soin”. Dacă nu doriți să plătiți 10-20 de euro în plus, atunci este mai bine să refuzați. Cuvântul „soin” înseamnă „balsam” și costul acestuia nu este, de obicei, inclus în costul tunsorii sau coafării.

În unele saloane sunt acceptate animalele de companie, care vă vor aștepta pe o saltea specială.

Coreea de Sud.

În unele saloane v-ar putea oferi o pernă pe care să puneți telefonul.

Nepal.

Imediat după bărbierit, înainte de a aplica apei de colonie, pielea va fi ștearsă cu piatră de alăun pentru a elimina iritarea pielii.

După tunsoare vă vor oferi un masaj relaxant pentru cap și gât.